Απεγκλωβίζοντας την εσωτερική μας ενέργεια

Οι εντάσεις που προκαλούνται στην καθημερινότητά μας λόγω φόρτου δουλειάς, τσακωμών, δυσκολιών στις συναναστροφές μας «μπλοκάρουν» το σώμα και εγκλωβίζουν την ενέργεια μέσα μας.

Για παράδειγμα μια διαφωνία που μας φέρνει στα όρια της φιλονικίας, οι φωνές και οι γεμάτες ένταση χειρονομίες μας χαλάνε τη διάθεση και μας αναστατώνουν. Με λίγα λόγια, μας ακινητοποιούν ενεργειακά. Αντίθετα, μια ωραία συνάντηση, λίγα θετικά λόγια για κάποιον, μια ουσιαστική ανταλλαγή ζωής δημιουργούν καλή ατμόσφαιρα, καλή ψυχολογία. Με λίγα λόγια, μας ενεργοποιούν με τρόπο θετικό.

Για να απελευθερωθεί ο ανθρώπινος οργανισμός και να εξισορροπηθεί η ενέργειά του χρησιμοποιούνται ορισμένες ασκήσεις που αποφορτίζουν τα ενεργειακά κέντρα του σώματος.

Πώς μπορούμε να περάσουμε από τη μια κατάσταση, του άγχους, της έντασης, στην άλλη, της ηρεμίας και των θετικών συναισθημάτων;

2
Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε εικόνες με ένα ένα τα χρώματα χωριστά

 

Κατ’ αρχάς, επιδιώκοντας και πετυχαίνοντας την πλήρη χαλάρωσή μας που θα μας κινητοποιήσει ενεργειακά.

Ασκήσεις

  • Καθίστε σε έναν καναπέ όσο πιο άνετα μπορείτε. Εισπνεύστε αργά και βαθιά, προσπαθώντας να εστιάσετε στον αέρα που εισέρχεται και σε εκείνον που εξέρχεται.
  • Κλείστε τα μάτια και φανταστείστε εικόνες με ένα ένα τα χρώματα χωριστά. Για παράδειγμα εικόνες με το πράσινο χρώμα, το κίτρινο, το κόκκινο κ.λπ.
  • Καθίστε κάπου αναπαυτικά και σφίξτε ένα ένα τα μέρη του σώματος. Πρώτα, ας πούμε, τις γροθιές, μετά τα πόδια κ.λπ. κρατήστε τα σφιγμένα και μετά απελευθερώστε τα απότομα. Αφού το κάνετε για όσα μέρη του σώματος μπορείτε, αφήστε όλο το σώμα μας τελείως ελεύθερο μέχρι να χαλαρώσει.
  • Φανταστείτε πως είστε μέσα σε ένα πηγάδι και ανεβαίνετε σκαλί το σκαλί προς την κορυφή απ’ όπου χύνεται στο εσωτερικό απέραντο φως.

Με τις ασκήσεις επιδιώκουμε την ηρεμία, ώστε να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε την εγκλωβισμένη ενέργεια και τα ενεργειακά μας κέντρα (τα επτά τσάκρα του σώματος καθένα των οποίων αντιστοιχεί και επηρεάζει κάποια περιοχή του ανθρώπινου σώματος).

Holistic Fitness Team