Αν δεν σας ηρέμησε η θάλασσα

Αν και η θάλασσα και τα μπάνια προσφέρουν ενέργεια και τονώνουν τον οργανισμό, πολλές φορές είναι απαραίτητο, κυρίως επειδή δεν ανταποκρίνεται όπως όφειλε ο οργανισμός, να προσθέσουμε συγκεκριμένες ασκήσεις στο πρόγραμμά μας, ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Οι ασκήσεις για λίγα λεπτά της ώρας Tai Chi και Qi Kung, που σήμερα διδάσκονται παράλληλα και το δεύτερο είναι το πλέον δημοφιλές στην Κίνα, προσφέρουν ενέργεια στο σώμα σας και επαναφέρουν την καλή διάθεση.

Όλες οι ασκήσεις απαιτείται να επαναλαμβάνονται ώστε να τις συνηθίσει ο οργανισμός, αλλά και προκειμένου να αρχίσουν να… πιάνουν τόπο. Πρέπει να γίνονται ήπια, με κυκλική φορά και αργό ρυθμό.

Με μέσον την καλύτερη οξυγόνωση και την καλύτερη στάση του σώματος, με τη βοήθεια της ζωογόνου ενέργειας (που στα κινεζικά καλείται Chi-τσι), ενεργοποιείται ο εγκέφαλος και τονώνεται ολόκληρος ο οργανισμός, που αποβάλλει το άγχος.

shanghai life
Oι ασκήσεις πρέπει να γίνονται ήπια, με κυκλική φορά και αργό ρυθμό

Πώς πετυχαίνεται αυτός ο στόχος;  

Κατ’ αρχάς με την καλή προετοιμασία, την επιμέλεια των ασκήσεων, την ορθή στάση του σώματος, την καλή αναπνοή και την αυτοσυγκέντρωση.

Οι ασκήσεις, που βοηθούν τους μύες να δυναμώσουν και τις αρθρώσεις να γίνουν πιο ευλύγιστες, πρέπει να γίνονται συνοδεία καλής-σωστής αναπνοής (βαθιάς και συνεχόμενης) και χαλαρού σώματος.

Το σώμα θα πρέπει να στέκεται έτσι ώστε η σπονδυλική στήλη να είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με το κεφάλι, ώστε να υπάρξει ομαλή ενεργειακή ροή σε όλο το σώμα.

Την ίδια ώρα θα πρέπει να έχετε «μπλοκάρει» τη… φλυαρία του νου, να μην σας απασχολεί δηλαδή απολύτως τίποτα! Αν και ακούγεται ιδιαίτερα δύσκολο δεν είναι, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις για την αυτοσυγκέντρωση, που επιτρέπουν, σταδιακά, να έχετε πλήρη έλεγχο του νου σας, με το… να τον αδειάζετε.

Οι ασκήσεις θα πρέπει να επαναλαμβάνονται 2-3 φορές την εβδομάδα.

Holistic Fitness Team