Ανθρώπινες σχέσεις:H ανάγκη να γνωρίσουμε κόσμο και να ερωτευτούμε τα Χριστούγεννα.

Η ατμόσφαιρα των ημερών, η χαλαρότητα, η ελαφρότητα, οι πολλές επαφές και συναντήσεις, η ανάγκη μας να επικοινωνήσουμε με διαφορετικό τρόπο, ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στο ερωτικό παιχνίδι, το φλερτ και τον ίδιο τον έρωτα.

Το άγχος της καθημερινότητας, αυτό που μας κατατρώει τον υπόλοιπο χρόνο και αποτελεί τον μέγα εχθρό του σεξ και της ερωτικής συναλλαγής, υποχωρεί και στη θέση του η διάθεση ζωής αποκτά το ύψιστο δικαίωμα. Ξαφνικά, ξεδιπλώνεται μπροστά μας η ανάγκη της ανθρώπινης επαφής και επικοινωνίας, η ανάγκη να γνωρίσουμε κόσμο, να πλησιάσουμε αγνώστους, να ερωτευτούμε.

Και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται αυτήν την περίοδο δεν είναι λίγες. Γιορτές σε σπίτια, ρεφενέ party που έγιναν πάλι της μόδας, εορταστικές εκδηλώσεις που απλώνονται σε όλους τους δήμους, σε όλη την επικράτεια, πάνω απ’ όλα όμως χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες συγκεντρώσεις σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια, αποτελούν ερέθισμα για γνωριμίες αλλά και για πιο ζεστές, πιο ανθρώπινες ερωτικές επαφές.

1
Στη διάρκεια των εορτών η διάθεση για ζωή αποκτά ύψιστο δικαίωμα

 

Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα εταιρίας προφυλακτικών, το 35% των γυναικών και το 40% των ανδρών φλερτάρει με ανθρώπους της δουλειάς του στη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Και σε αυτό τους βοηθά η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στις ομαδικές συναντήσεις, με τη μουσική, τον φωτισμό, το ποτό και η ανάγκη τους να ξεφύγουν λίγο από τα τετριμμένα. Μάλιστα κάποιοι κατορθώνουν να ξεπεράσουν γρήγορα τις αναστολές τους και να περάσουν γρήγορα σε αυτό που δεν θα τολμούσαν οποιαδήποτε άλλη εποχή: το σεξ.

Το 24% από τους 2.000 ανθρώπους που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, δήλωσε πως είχε ερωτική επαφή στη διάρκεια ενός πάρτι στη δουλειά και το 46% από όσους είχαν ερωτική επαφή, πως έκανε ελεύθερα, χωρίς προφύλαξη, σεξ. Πού έκαναν; Ε όπου θα ήταν λιγότερο εκτεθειμένοι στα μάτια των πολλών; Το 18% στο δωμάτιο συνεδριάσεων, ενώ το 10% στο… γραφείο του διευθυντή!

Κάποιοι δε από όσους προχώρησαν με τόλμη στην ολοκλήρωση ενός μακροχρόνιου ή σύντομου φλερτ διατήρησαν τη νέα τους σχέση (το 15% των γυναικών και μικρό ποσοστό των ανδρών) και μετά τις γιορτές.

HOLISTIC LIFE