Ένας υπέροχος, ολιστικός… ποδηλάτης

Συνιδρυτής, πριν 27 χρόνια,, μιας από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες, της Coco Μat, καθηγητής φυσικής αγωγής στη Σιβιτανίδειο λίγο πριν, ο Πωλ Ευμορφίδης καταφέρνει να προσελκύει το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό για τις επιδόσεις και πρωτοβουλίες του.

 

Ο «Γιάνγκ 360 μοίρες» όπως τον αποκαλεί η Σοφία Αμούντζια, από το yang που είναι το αρσενικό από το κινεζικό σύμβολο yin yang, διοργάνωσε, μέσω της Coco Mat, ένα πρωτότυπο event με μοναδικά ξύλινα ποδήλατα.

IMG_5602
260 ξύλινα πανέμορφα ποδήλατα συμμετείχαν σε μια απολαυστική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

Διακόσια εξήντα ξύλινα πανέμορφα ποδήλατα μπήκαν… στο παιχνίδι μιας απολαυστικής βόλτας στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Μιας υπέροχης διαδρομής που ξεκίνησε από την Κηφισιά και την Τατοΐου με μια πρωτότυπη στάση στο Καλλιμάρμαρο. Εκεί όπου στήθηκε ένα ποδήλατο, που μόνο ο Πωλ Ευμορφίδης θα μπορούσε να φανταστεί, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει. Ποδήλατο που σε σύνδεση με μια μηχανή και με τη χρήση των πεταλιών του, παρήγαγε… ενέργεια.

Η ομάδα του Holistic Fitness και η Σοφία Αμούντζια συμμετείχαν σε αυτήν την ωραία εκδήλωση και υποστηρίζουν τις πρωτότυπες συλλήψεις και πρωτοβουλίες του μοναδικού Πωλ Ευμορφίδη.

IMG_5612
Η Σοφία Αμούντζια με τον μοναδικό Πωλ Ευμορφίδη

Στη συνομιλία που είχαν δε με τον συνιδρυτή τής Coco Mat, πληροφορήθηκαν πως ο ίδιος, που έχει κάνει τεράστιες διαδρομές με το ποδήλατό του, που είναι «η μούρλα του», όπως λέει, όπως αυτή μέχρι το Αγρίνιο και από εκεί την Κέρκυρα, επιθυμεί και προγραμματίζει να κάνει, με τον ίδιο τρόπο, τον γύρο της Ευρώπης.

Αντισυμβατικός –είχε βάλει έναν εκατομμυριούχο, που είχε έρθει να κλείσει δουλειά με την Coco-Mat, να κάνει το αγαπημένο του… τραμπολίνο–, κινείται με ποδήλατο ή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς («αμάξι δεν έχω. Τι να το κάνω;»), κι ας είναι ο ιδιοκτήτης μίας από τις πιο πετυχημένες εμπορικές εταιρείες. Γνωρίζει πολλές γλώσσες, έχει γυρίσει όλο τον κόσμο είναι άνδρας περιπετειώδης, που ζει στον δικό του κόσμο με τον δικό του τρόπο.

Ο Πωλ Ευμορφίδης συμμετείχε στο φιλμ «Τhe Power of Heart», το οποίο αναφέρεται σε 20 ανθρώπους που κάνουν δουλειές… με την καρδιά τους. Κι αυτός λατρεύει αυτό που κάνει.

Holistic Fitness Team