“Άκουσε με: Κάνε καλύτερη τη μέρα σου…”

“Δεν μπορώ να κοιμηθώ” παραπονιόταν ένας φίλος σε μια κοινή παρέα και όλοι κούναγαν το κεφάλι, ανήμποροι να του δώσουν μια κάποια λύση.

Ένας μονάχα που άκουγε για ώρα και δεν μιλούσε, μας διέκοψε και μας είπε να τον ακούσουμε λίγο πιο προσεκτικά. “Είχα μια ανάλογη” εμπειρία είπε, “έστω κι αν οι αιτίες της δικής μου αϋπνίας ήταν διαφορετικές”.

Όλοι τον κοιτάξαμε με περιέργεια!

“Πριν από χρόνια είχα πάει σε μια ψυχολόγο” μας είπε, “δεν ήμουν καθόλου καλά συναισθηματικά και έψαχνα απεγνωσμένα σανίδα σωτηρίας. Να ηρεμήσω κάπως! Δεν μπορώ να πω πως οι συναντήσεις μου μαζί της μου έλυσαν το πρόβλημα. Δεν μου έδιωξαν τις εντάσεις, αμέσως τουλάχιστον, όμως μου άνοιξαν νέους ορίζοντες”.

Είχε κρατήσει από αυτήν πολύ λίγα πράγματα και είχε αναγνωρίσει μια σημαντική προσφορά της.

1358746920_the_world_we_can_only_dream_19
Μην περιμένετε πολύ σπουδαία πράγματα για να νιώσετε ευτυχείς

Μας περιέγραψε, λοιπόν, πως μια μέρα του είχε πει πως θα ήταν καλό κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί να κάνει τον απολογισμό της ημέρας. Να απαριθμεί τις στιγμές που του άρεσαν.

“Μα τι λες τώρα”, του είπε ένας άλλος της παρέας! “Πόσα πράγματα μπορείς να απαριθμήσεις, από αυτά που έκανες σε μια μέρα και σου άρεσαν; Δύο-τρία; Μετά θα ξεμείνεις…”. Συμφωνήσαμε όλοι μαζί του και έμοιαζε λογικό.

“Μην βιάζεστε” μας είπε και συνέχισε: “Η γυναίκα δεν περίμενε να ζω καθημερινά πολύ σπουδαία πράγματα, τόσο σπουδαία ώστε να ξανασκέφτομαι λίγο πριν κοιμηθώ. Απλώς, μου έλεγε, μέτρησα μια μια τις στιγμές που απλά σου άρεσαν. Πρόσεξε ακριβώς τις κάνεις. Ή ό,τι κάνεις κάντο περισσότερο συνειδητά. Μια μια ωραία στιγμή θα μπορούσε να είναι ένας καφές που ήπιες σε ένα καφενεδάκι, μια τυχαία συνάντηση με ένα παλιό φιλικό πρόσωπο, ένα απρόσμενο χαμόγελο από κάποιον ξένο στον δρόμο, ένα θαυμάσιο γεύμα.

Το πρώτο που σκέφτηκα, όπως εσείς τώρα, ήταν πως αυτές οι στιγμές θα εξαντλούνταν πάρα πολύ γρήγορα. Τι θα μπορούσα να προσθέτω κάθε βράδυ στον απολογισμό μου;

Κι όμως! Το έκανα για αρκετό καιρό, και ως δια μαγείας, κάθε βράδυ έβρισκα πως οι στιγμές που μου άρεσαν από την ημέρα που είχε περάσει αυξάνονταν όλο και περισσότερο…”.

img_1308-800x600
Μια ωραία στιγμή θα μπορούσε να είναι ένας καφές που ήπιες σε ένα καφενεδάκι, μια ωραία εικόνα με έναν γέροντα να απολαμβάνει τον γλυκύ βραστό του…

Αυτό λοιπόν δεν σημαίνει το “κάνε καλύτερη τη μέρα σου”; Να ζεις τις στιγμές με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείς να τις αναπολείς ευχάριστα το ίδιο βράδυ.

Και ξέρετε! Τριάντα ημέρες γεμάτες με μικρές ευχάριστες στιγμές, αποτελούν έναν μήνα θαυμάσιας ζωής. Έναν μήνα χωρίς άυπνες νύχτες, που μπορεί να γίνει χρόνιος και άρα ένα ωραίο, υγιές παρελθόν.

 

Με την υπογραφή του

HOLISTIC FITNESS TEAM