Τροφές που μπορείτε να τρώτε καθημερινά για τέλειο δέρμα – Σέλερι

Εδώ και αιώνες Έλληνες και Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν το σέλερι στη μαγειρική και ενώ βρίσκει χρήση και στην Κινεζική Παραδοσιακή Ιατρική. Το σέλερι ή αμερικανικό σέλινο, ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σέλινο, το μαϊντανό και το μάραθο. Το κοτσάνι του είναι σαρκώδες, μακρύ και τραγανό και χρησιμοποιείται κυρίως σε σούπες και σαλάτες, ενώ δεν χρησιμοποιούνται τα φύλλα του καθώς είναι πικρά.

Περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες C, B1, B2 και Κ. Θεωρείται ότι έχει φαρμακευτικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παθήσεις των νεφρών και της ουροδόχου κύστης καθώς και κατά των αρθριτικών παθήσεων. Το σέλερι βοηθά στη διατήρηση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το έντονο άρωμα που έχει το σέλινο οφείλεται σε αιθέριο έλαιο που δίνει στο φυτό ορεκτικές, χωνευτικές και τονωτικές ιδιότητες.

Το σέλινο επίσης περιέχει νάτριο, κάλιο και νερό, και μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή αφυδάτωσης του δέρματος. Αφυδατωμένο δέρμα σημαίνει ξηρότητα, απολέπιση, ρυτίδες, ακόμα και ρυτίδες. Είναι σημαντικό να βάλετε στην διατροφή σας το σέλινο εάν όχι καθημερινά κάθε δεύτερη μέρα. Εάν βρίσκεστε σε δίαιτα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μιας και το σέλινο ενώ πολύ σημαντική διατροφική αξία έχει πολύ λίγες θερμίδες.

No comments yet.

Leave a Reply

Design by Holistic Fitness