Τι είναι και πως λειτουργεί η αποτοξίνωση (detox)

Νοιώθετε αδυναμία, έχετε χάσει τον ρυθμό σας. Αντιμετωπίζετε δερματικά προβλήματα, έχετε ενοχλήσεις που εκδηλώνονται με τη μορφή πόνου ή πεπτικά προβλήματα; Δυσκολεύεστε να χάσετε βάρος; Ίσως ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση του σώματός σας.

Η μέθοδος της αποτοξίνωσης εφαρμόζεται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική.

Η αποτοξίνωση έχει σχέση με την ανάπαυση, την κάθαρση και την τροφοδότηση του σώματος από μέσα προς τα έξω. Αφαιρώντας τις τοξίνες και στη συνέχεια τροφοδοτώντας τον οργανισμό με υγιεινά θρεπτικά συστατικά, η αποτοξίνωση μπορεί να βοηθήσει στην προστασία σας από ασθένειες, καθώς ανανεώνει τη φυσική ικανότητα του οργανισμού να διατηρείται σε υγιή κατάσταση.

Αποτοξίνωση σημαίνει καθαρισμός του αίματος, κάτι που επιτυγχάνεται με την αφαίρεση “ακαθαρσιών” από το αίμα στο ήπαρ όπου οι τοξίνες επεξεργάζονται με σκοπό την αποβολή τους από το σώμα.

Το σώμα επίσης εξαλείφει τις τοξίνες μέσω των νεφρών, των εντέρων, των πνευμόνων, της λέμφου και του δέρματος. Ωστόσο όταν το σύστημα αυτό υπολειτουργεί οι ακαθαρσίες δεν αποβάλλονται σωστά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε κύτταρο του οργανισμού να επηρεάζεται αρνητικά.

Ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης μπορεί να υποβοηθήσει τη φυσική διαδικασία καθαρισμού:

1. ξεκουράζοντας τα ζωτικά όργανα που εμπλέκονται μέσω ειδικής διατροφής
2. ερεθίζοντας το συκώτι ώστε να αποβάλει τις τοξίνες από τον οργανισμό
3. προωθώντας την αποβολή μέσω των εντέρων, των νεφρών και του δέρματος
4. βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και τέλος
5. τροφοδοτώντας το σώμα με υγιεινά θρεπτικά συστατικά.

Πηγή: http://life.gaiam.com/article/10-ways-detoxify-your-body

Leave a Reply