Γάλα: Μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών

Αν υπάρχει κάτι που ο οργανισμός μας το έχει ανάγκη και δεν πρέπει να λείπει ποτέ από τη καθημερινή διατροφή μας, είναι το γάλα.

Το γάλα είναι η πρώτη τροφή που καταναλώνουμε από τη γέννηση μας. Η μητέρα φύση έχει προβλέψει την αναγκαιότητά του χαρίζοντας στις μητέρες το μητρικό γάλα.

Και τα οφέλη που παρέχει είναι πολλά.

Το γάλα συμβάλει στη μείωση του στρες, βοηθάει στην πνευματική υγεία αλλά και να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε.

Επιπλέον, έχει αντικαρκινική δράση, ενισχύει την πεπτική λειτουργία, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, ρίχνει την αρτηριακή πίεση, και βελτιώνει τη λειτουργία του θυρεοειδή.

9b61915f927036bc49e36e3efdd15a8b.w600.h340.z1
Η μητέρα φύση έχει προβλέψει μια μεγάλη αναγκαιότητα: χαρίζει στις μητέρες το μητρικό γάλα

Το γάλα είναι μια τεράστια πηγή ασβεστίου για το σώμα μας. Είναι γνωστό πως το ασβέστιο είναι υπεύθυνο για την υγιή πυκνότητα και την αντοχή των οστών μας. Με την καθημερινή κατανάλωση ασβεστίου μειώνουμε την πιθανότητα της οστεοπόρωσης.

Είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης D που βοηθά το σώμα μας να απορροφήσει το ασβέστιο που χρειάζεται.

Το ασβέστιο και το φώσφορο που περιέχει το γάλα είναι απαραίτητα για την υγεία των δοντιών μας.

Milk-Bath
Η βασίλισσα Κλεοπάτρα για να διατηρεί το δέρμα της απαλό, λαμπερό και υγιές έκανε μπάνιο με γάλα

Έχει καταγραφεί στην ιστορία πως η βασίλισσα Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο με γάλα. Γιατί; Επειδή αυτό περιέχει τις απαραίτητες βιταμίνες για να  διατηρήσει το δέρμα απαλό, λαμπερό και υγιές. Δεν είναι απαραίτητο ασφαλώς να κάνουμε μπάνιο με γάλα, αφού αρκούν 1 με 2 ποτηράκια την ημέρα για να βελτιώσουμε τη λαμπρότητα του δέρματός μας.

Σύμφωνα με πλήθος μελετών οι γυναίκες που πίνουν γάλα καθημερινά έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τα περιττά τους κιλά. Ένα φλιτζάνι από γάλα αγελάδας πλήρες περιέχει 165 θερμίδες, ενώ αυτό των 0 % μόνο 85.

Η κατανάλωση γάλακτος είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα οστά στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Τα παιδιά ηλικίας 4-8 ετών πρέπει να λαμβάνουν 800mg ασβεστίου, ενώ οι έφηβοι και οι νεαροί ηλικίας 9-18 ετών χρειάζονται περισσότερο ασβέστιο, επειδή τα οστά τους αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Θα πρέπει να παίρνουν περίπου 1.300mg ασβεστίου.

Holistic Fitness Team