Ψυχική υγεία και Holistic Fitness

Τι σχέση έχει η γυμναστική με τη ψυχική ισορροπία; Τα τελευταία χρόνια και ύστερα από πολλές έρευνες προέκυψε ότι τα δύο αυτά συνδέονται αλληλένδετα. Η άσκηση, πέρα από τα γνωστά οφέλη, προέκυψε ότι είναι το «νούμερο 1» αγχολυτικό. Η Holistic Fitness δίνει ιδιαίτερο βάρος σε αυτό το σημείο καθώς επικεντρώνεται τον άνθρωπο με ολιστικό τρόπο. Η Σοφία Αμούντζια και η Holistic Fitness Team δεν στοχεύουν μόνο στην καλή φυσική κατάσταση αλλά και στην ψυχική ηρεμία και ισορροπία.1

Τα μέλη της Holistic Fitness έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να διδαχθούν τα βήματα που θα τους βοηθήσουν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και να αναθεωρήσουν πολλές καταστάσεις που τους στερούσαν την ψυχική ισορροπία. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με το «κοουτσάρισμα» της κορυφαίας, σε αυτόν τον τομέα, Σοφίας Αμούντζια, καλή διατροφή και γυμναστική με σωστό τρόπο.

Και τι σημαίνει γυμναστική με σωστό τρόπο; Πολύ λίγοι είναι αυτή που γνωρίζουν ότι κάθε είδος γυμναστικής στοχεύει και σε κάποιοι πρόβλημα. Η γιόγκα, π.χ., βοηθάει για να διώξουμε τη θλίψη. Ύστερα από έρευνες, οι ψυχολόγοι συστήνουν σε όσους έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους να αρχίσουν τη γιόγκα διότι η θλίψη επιδρά στις ορμόνες του στρες, ο οργανισμός δυσλειτουργεί και επιβαρύνεται το ανοσοποιητικό σύστημα.

couple-in-loveΗ γιόγκα αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως ένα σύνολο που αποτελείται από ψυχή, νου και σώμα. Βοηθάει για να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις με ψυχραιμία, δυναμώνει το σώμα και για την ψυχή. Είναι κατάλληλη ακόμα και για ανθρώπους που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ. Σημαντικό ρόλο παίζει ο κατάλληλος δάσκαλος και η Holistic Fitness Team δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτόν τον τομέα.

Ας βάλλουμε, λοιπόν, νέους στόχους στη ζωή μας μέσα από την Ηolistic Fitness και από όλα αυτά που μπορεί να μας προσφέρει σε όλους τους τομείς.