Έξυπνα tips για διασκεδαστικό τζόκιν

Μια από τις πιο άβολες στιγμές της καθημερινότητάς μας είναι η αγωνία που νιώθουμε λίγο πριν αντικρίσουμε το αποτέλεσμα της ζυγαριάς. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μας έρχονται στο μυαλό όλες οι διατροφικές παρασπονδίες των περασμένων ημερών. Το αποτέλεσμα, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές είναι το αναμενόμενο.

Και τότε είναι η ώρα που πρέπει να επιλέξουμε το δύσκολο θεωρητικά δρόμο. Δίαιτα και γυμναστική. Και κάπου εδώ αρχίζει η διαχρονική πλέον συζήτηση για το τζόκιν… Μια ευεργετική άσκηση που, όμως, ακούγεται σαν τιμωρία!

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά έξυπνα tips και το Ηolistic Fitness Team που έψαξε, βρήκε και σας τα παρουσιάζει…

Ξεκινήστε σιγά

Αν νομίζετε ότι τρέχοντας από την αρχή δύο και τρία χιλιόμετρα θα επισπεύσετε τη διαδικασία του αδυνατίσματος, είστε πολύ γελασμένοι! Αντίθετα, το πιθανότερο είναι να εξαντληθείτε και να το παρατήσετε. Ξεκινήστε σιγά σιγά, κάντε μικρά διαλλείματα και επιμείνετε στον ίδιο ρυθμό, μέχρι να νιώσετε τη φυσική σας κατάσταση να ανεβαίνει.

Ακούστε μουσική

Κατεβάστε στο smartphone σας τα αγαπημένα σας τραγούδια, πάρτε ακουστικά και ξεκινήστε. Εκτός από το ότι θα σας δώσουν ρυθμό, θα σας κρατήσουν και εξαιρετική παρέα στο δύσκολο δρόμο που έχετε να διαβείτε.

tzok
Παρασύρετε τον «κολλητό» ή την «κολλητή» σας να έρθει μαζί σας για τρέξιμο

Φαγητό

Όταν πάτε για τζόκιν δεν θα πρέπει να είστε φαγωμένοι αλλά ούτε εντελώς νηστικοί. Το τελευταίο σας πλήρες γεύμα πρέπει να είναι περίπου τρεις ώρες πριν την άσκηση. Μια ώρα πριν, όμως, μπορείτε να καταναλώσετε ένα σνακ, που θα σας δώσει ενέργεια, όπως μια μπάρα δημητριακών ή φρυγανιές με μέλι.

Πάρτε μαζί σας παρέα

«Παρασύρετε» τον κολλητό ή την κολλητή σας να έρθει μαζί σας για τρέξιμο. Η παρουσία του (της) αυτή εκτός του ότι θα σας δώσει κουράγιο, θα κάνει τη διαδικασία πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

Ανταγωνιστείτε μαζί στο τρέξιμο ή στην αντοχή, για να βάλετε και λίγο αλατοπίπερο στην άσκηση και για να γίνει και ο σχετικός χαβαλές. Άλλωστε, οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται…

Τρέξτε σωστά

Η σωστή αναπνοή, ο διασκελισμός και η στάση του σώματος παίζουν καθοριστικό ρόλο. Μάθετε από την αρχή να τρέχετε σωστά, γιατί σε αντίθετη περίπτωση και το αποτελέσματα που επιθυμείτε δεν θα έχετε αλλά και διατρέχετε κίνδυνο τραυματισμού.

HOLISTIC FITNESS TEAM