Το μίσος αποτελεί την αποτυχία του σεξ…

Για το σεξ μιλούν όλοι, έχουν δεν έχουν καλή σχέση μαζί του. Στην παρέα μας δεν υπάρχει μέρα ή συνάντηση που να μην ανοιχτεί η ίδια κλισέ συζήτηση: τι είναι για τον καθένα μας το σεξ, πόση ενέργεια μας δίνει, τι σημαίνει τελικά για τις σχέσεις μας και την ίδια μας τη ζωή.

Κι όμως αυτά που γνωρίζουμε γι’ αυτό δεν είναι παρά μερικές εμπειρίες που δεν μπορούν να μας πάνε βαθύτερα. Σε ό,τι πραγματικά πρεσβεύει η σεξουαλική πράξη και η ενέργεια που απελευθερώνει.

Αν και τη δεκαετία του ΄20- ΄30 ο σεξολόγος Βίλχεμ Ράιχ είχε μιλήσει για τις ρίζες της σεξουαλικής καταπίεσης, συνδέοντάς την με την προσπάθεια των εκάστοτε εξουσιών να τιθασεύσουν τους πολίτες, μιας και η πράξη που οδηγεί σε οργασμό απελευθερώνει ενέργεια ικανή να σε μετουσιώσει σε έναν υγιή και ελεύθερο άνθρωπο, ο σύγχρονός μας φιλόσοφος Όσσο ήταν που μίλησε γι’ αυτήν με εξαιρετική αμεσότητα: «Όταν κρατάς το χέρι της γυναίκας ή του άντρα σου, γιατί να μην καθίσετε σιωπηλοί;» αναρωτιόταν ο Ινδός πνευματιστής και συνέχιζε: «Γιατί να μην κλείσετε τα μάτια και να νιώσετε; Νιώσε την παρουσία του άλλου, μπες μέσα στην παρουσία του άλλου, άφησε την παρουσία του άλλου να μπει μέσα σου, να πάλλεστε μαζί, να λικνίζεστε μαζί, αν σας κυριεύσει ξαφνικά κάποια μεγάλη ενέργεια, να χορέψετε μαζί -και θα φτάσετε σε τέτοιες οργασμικές κορυφές χαράς που δεν είχατε γνωρίσει ποτέ προηγουμένως. Οι οργασμικές αυτές κορυφές δεν έχουν καμιά σχέση με το σεξ, έχουν για την ακρίβεια μεγάλη σχέση με τη σιωπή».

osso
“Το μίσος αποτελεί την αποτυχία του σεξ, την αποτυχία της ενέργειας της αγάπης”, Όσσο

 

Στην παρέα κανείς δεν γνώριζε ούτε τον Ράιχ ούτε τον Όσσο, αν κι αν ο δεύτερος μίλησε στη γλώσσα της καθημερινότητας, ανατρέποντας καθιερωμένες αντιλήψεις και ανοίγοντας πληγές στην τρέχουσα ηθική: «Όσο πιο σεξουαλικός είναι ένας άνθρωπος, τόσο και πιο επινοητικός μπορεί να είναι και πιο ευφυής. Με τη λιγότερη σεξουαλική ενέργεια υπάρχει και λιγότερη ευφυΐα, με περισσότερη σεξουαλική ενέργεια υπάρχει περισσότερη ευφυΐα, διότι το σεξ αποτελεί μια βαθιά αναζήτηση για να αποκαλύψεις όχι μόνο ένα σώμα, όχι μόνο το σώμα του αντίθετου φύλου, αλλά και το κάθε τι που είναι κρυμμένο».

Το σεξ για τον Όσσο δεν απλώς μια πράξη, το ένωμα δύο κορμιών: «Όταν εκφράζεται μέσα από σένα η αγάπη, εκφράζεται πρώτα ως σώμα. Μετατρέπεται σε σεξ. Αν εκφράζεται μέσω του νου, ο οποίος είναι ανώτερος, βαθύτερος, λεπτότερος, τότε ονομάζεται αγάπη. Αν εκφράζεται μέσω του πνεύματος, μετατρέπεται σε προσευχή».

Αν όλα πάνε καλά και το σεξ είναι φυσικό και κυλάει, έλεγε σε μια ομιλία από τις πολλές που έκανε σε ολόκληρο τον κόσμο πριν πεθάνει σε ηλικία μόλις 59 ετών, αποτελεί μια όμορφη εμπειρία, διότι μπορείς μέσω αυτού να ρίξεις μια ματιά στο δεύτερο. Αν το σεξ προχωρήσει πραγματικά βαθιά, ώστε να ξεχνάς τελείως εκεί τον εαυτό σου, μπορεί ακόμη να ρίξεις μια ματιά και στο τρίτο μέσα από τούτο: «Κι αν το σεξ γίνει μια ολική οργασμική εμπειρία, υπάρχουν σπάνιες στιγμές που μπορείς μέσα από τούτο να ρίξεις μια ματιά και στο τέταρτο, το τουρίγια, το πέραν. Αν όμως αποτύχει το σεξ, τότε συμβαίνουν πολλές διαστροφές στο νου. Οι διαστροφές αυτές βρίσκουν έκφραση στο μίσος. Το μίσος αποτελεί την αποτυχία του σεξ, την αποτυχία της ενέργειας της αγάπης. Η βία, η απληστία για χρήμα, οι συνεχείς συγκρουόμενες στάσεις των εγώ: ο πόλεμος, η πολιτική – όλα αυτά είναι διαστροφές του σεξ».

HOLISTIC FITNESS TEAM