Τι ωραία που είναι η γεύση των μικρών πραγμάτων…

Κάποιος μου είπε πως η μουσική πλάστηκε από τον θεό για να κάνει τον κόσμο να χορέψει. Και πως ο χορός, που μας αναγκάζει να κάνουμε γρήγορες κινήσεις, μας φέρνει σε επαφή με τον εαυτό μας… Με τα χρόνια διαπίστωσα πως είναι αλήθεια. Μόνο που τώρα, που μεγάλωσα και ξαναβλέπω τη ζωή μου, ξαφνικά, αναγκάζομαι να κάνω το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο: να ελαττώσω ταχύτητα. Να δείξω υπομονή. Γιατί αλήθεια έχει τόση μεγάλη σημασία η υπομονή όσο περνούν τα χρόνια;

1
Το μέλλον δεν έχει καμία σημασία όσο υπάρχει ένα εξαίσιο παρόν

 

Η ομάδα του Holistic Fitness ψάχνει για εσάς τις λύσεις σε διάφορα προβλήματα ή να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα που θέτει η ζωή και η καθημερινότητα. Κάποιες φορές το κάνει ανατρέχοντας σε γνωστούς επιστήμονες με συγγραφικό έργο. Αυτή τη φορά στράφηκε στον Paulo Coelho και στο βιβλίο του “Η μάγισσα του Πορτομπέλο”.

Να, λοιπόν, πόσο ωραία θέτει το ζήτημα του χρόνου ο Paulo Coelho και πώς τον διαχειριζόμαστε στη ζωή μας. Συνήθως με άγχος. Θέλουμε να κάνουμε πολλά πράγματα σε λίγο χρόνο, μέχρι που διαπιστώνουμε πως πέρασε ο καιρός και οφείλουμε πια να αναζητήσουμε αλλού το νόημα της ζωής: στην ουσία κάθε στιγμής. Στην ομορφιά των μικρών πραγμάτων… Όπως ακριβώς τα “γεύονται” τα μικρά παιδιά.