Σύρος: ΄Ενας υπέροχος περίπλους με καγιάκ

Tον περίπλου του νησιού της Σύρου με καγιάκ, 30 ναυτικά μίλια με κουπί, θα επιχειρήσει το South Evian Gulf team 1 – 3 Οκτωβρίου 2015, για τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών.

Το HOLISTIC FITNESS TEAM στηρίζει με όλη του την “ψυχή” την πρωτοβουλία, με τον περίπλου της πανέμορφης Σύρου να αποτελεί μια ωραία κίνηση ευαισθητοποίησης. 

Ο περίπλους -η αφετηρία και ο τερματισμός θα γίνει στην Ερμούπολη- γίνεται με την υποστήριξη και υπό την Αιγίδα του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή».

LOGO SEGT 2

Χάρισε Ζωή

Το Κέντρο Ενημέρωσης & Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή», αναζητά εθελοντές δότες για ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως είναι η λευχαιμία, ο πιο συνήθης καρκίνος στα παιδιά.

GREECE1000MILES

Η σημασία της προσπάθειας του Κέντρου έγκειται στο γεγονός πως πολλοί από τους ασθενείς θα μπορούσαν να ελπίζουν για τη ζωή τους, αν έβρισκαν συμβατό δότη, για να κάνουν μεταμόσχευση μυελού των οστών, κάτι εξαιρετικά δύσκολο, δεδομένου ότι οι πιθανότητες συμβατότητας είναι 1:20.000, μπορεί 1:1.000.000.

Για να αυξηθούν οι πιθανότητες εύρεσης, χρειάζονται άνθρωποι που θα συμμετάσχουν στην παγκόσμια και εθνική δεξαμενή ως εθελοντές πρόθυμοι να δωρίσουν ζωή. Η διαδικασία είναι ακίνδυνη και ανώδυνη. Αν κάποιος είναι συμβατός, δεν είναι απαραίτητη η παρακέντηση. Η συλλογή μπορεί να γίνει μέσω αιμοδοσίας.

photo1a

photo1c

photo2

photo3a

Αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν 25 εκατ. δότες. Στην Κύπρο, 1 στους 8 είναι εγγεγραμμένος εθελοντής δότης. Στη Ελλάδα δεν είναι ούτε το 0,003%.

Το «Χάρισε Ζωή», μέσα από τη δεξαμενή εθελοντών δοτών του, έδωσε νέα ελπίδα ζωής σε 10 ασθενείς, με πρόσφατο περιστατικό να αφορά σε ένα 2χρονο παιδί με λευχαιμία.

LOGO KEDMOP photo

Γινόμαστε εθελοντές-δότες μυελού των οστών, απλά, εύκολα και ανώδυνα, δίνοντας ελπίδα στους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως η λευχαιμία.

Οπότε, κάντε κάτι μοναδικό σήμερα, εγγραφείτε ως εθελοντές δότες με μια απλή αίτηση και ένα μικρό δείγμα σάλιου.

Το Κέντρο Ενημέρωσης & Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ζητά να επισκεφθούμε την ιστοσελίδα του, για να αναζητήσουμε τον πλησιέστερο σε εμάς συνεργάτη του ή να συμπληρώσουμε  ηλεκτρονική αίτηση (www.xarisezoi.gr/online-aitisi/) για να σας αποσταλεί ταχυδρομικά ο φάκελος με την έντυπη αίτηση και το κιτ δειγματοληψίας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για το South Evian Gulf team, Άγγελος Χριστοφίδης: +30 6974 462 512

Για το Χάρισε ζωή, Αλεξάνδρα Σαρμά: +30 2610 997510

photo1

Το HOLISTIC FITNESS TEAM