Πώς να δημιουργήσετε ένα γυμναστήριο στο σπίτι

Η δημιουργία ενός γυμναστηρίου στο σπίτι προσφέρει πολλά οφέλη, το σημαντικότερο είναι η ευελιξία που προσφέρει στο πρόγραμμα προπόνησης. Ο τελικός σχεδιασμός του οικιακού σας γυμναστηρίου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Το τελικό αποτελέσματα, παρόλα αυτά πρέπει να είναι ένα οικιακό γυμναστήριο που καλύπτει τις δικές ανάγκες αλλά και τις ανάγκες άσκησης της οικογένειας σας. Στη συνέχεια παρουσιάζουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να στήσετε το οικιακό σας γυμναστήριο.

1. Επιλέξτε μια θέση για το γυμναστήριο σπίτι σας. Δεν χρειάζεται να δεσμεύσετε ένα ολόκληρο δωμάτιο για ένα γυμναστήριο, αν δεν έχετε την απαραίτητη άνεση χώρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τμήμα ενός δωματίου και σε αυτό να δημιουργήσετε τον χώρο προπόνησης σας.

2. Προϋπολογίστε το κόστος. Ανάλογα με τον τύπο του εξοπλισμού που θα εγκαταστήσετε θα διαμορφωθεί και το κόστος απόκτησης του. Υπολογίστε πως σε καμία περίπτωση το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 3500,00€. Εάν δεν έχετε στη διάθεση σας το κονδύλι για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού εξ’ αρχής, αγοράστε τα όργανα άσκησης βήμα βήμα. Ξεκινήστε με τα πιο σημαντικά. Μέχρι να εξοπλίσετε πλήρως το γυμναστήριο σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο δημιουργικές μεθόδους άσκησης.

3. Αποφασίστε τι εξοπλισμό χρειάζεστε για να καλύψετε τις ανάγκες της προπόνησης σας. Υπάρχει μεγάλο εύρος διαθέσιμων επιλογών σε όργανα γυμναστικής, θα πρέπει να επιλέξετε με βάση τις ανάγκες της προπόνησης σας.  Για παράδειγμα μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα ελλειπτικό, ένα διάδρομο ή ένα στατικό ποδήλατο και να το συνδυάσετε με ένα πολυόργανο γυμναστικής. Ειδικά εάν ο χώρος σας είναι μικρός ένα πολυμηχάνημα που θα κάλυπτε τις ανάγκες προπόνησης όλων των μυικών σας ομάδων αποτελεί την ιδανική λύση. Χρήσιμο θα ήταν να προμηθευτείτε βαράκια και μια μπάρα με βάρη ώστε να έχετε περισσότερες επιλογές άσκησης.

4. Καλύψτε με μοκέτα στο πάτωμα του οικιακού σας γυμναστηρίου. Αυτό θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε με ευκολία τις ασκήσεις που γίνονται στο πάτωμα. Εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε μοκέτα στο πάτωμα του γυμναστηρίου σας σκεφτείτε τη λύση ενός χαλιού ή την προμήθεια ενός ειδικού στρώματος γυμναστηρίου.

5.  Μην ξεχάσετε να εγκαταστήσετε ένα καθρέπτη στον χώρο του οικιακού σας γυμναστηρίου. Φροντίστε ο καθρέπτης να είναι αρκετά μεγάλος ώστε να μπορείτε να βλέπετε όλο το σώμα σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να διασφαλίσετε να ότι εκτελείτε την κάθε άσκηση με την σωστή τεχνική.

6. Φροντίστε να σπάσετε τη μονοτονία της άσκησης. Εγκαταστήστε μια επίπεδη οθόνη σε ένα τοίχο του γυμναστηρίου σας και ένα στερεοφωνικό συγκρότημα. 

7. Διακοσμήστε το γυμναστήριο σας με στοιχεία που θα ενισχύουν το κίνητρο σας για άσκηση. Ένα poster, μια φωτογραφία ή μια γνωστή φράση που θα σας προσφέρει έμπνευση. Τέτοια στοιχεία είναι σημαντικά και σας βοηθούν να ολοκληρώσετε δύσκολες ασκήσεις. Ένα τέτοιο στοιχείο θα μπορούσε να είναι ένα παντελόνι στον τοίχο του γυμναστηρίου σας στο νούμερο που θα θέλατε να φοράτε.

Leave a Reply