Πίεση, ανασφάλεια, λάθος επιλογές και οι πρώην

Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο αλλά και μάλλον «τετριμμένο»: «Γιατί δεν μπορώ να κάνω σχέση;». Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, όμως πριν ρίξουμε με τρόπο κλασικό και καθόλου ωφέλιμο το φταίξιμο στο αντίπαλο φύλο, μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε, κάπως, για το πού εμείς κάνουμε λάθος;

Αρχικά, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας, τι ακριβώς θέλουμε, ώστε να προφυλαχτούμε από ανούσιες σχέσεις και να μην πληγώσουμε το υποψήφιο έτερο ήμισυ. Θέλουμε σοβαρή σχέση; Μια απλή περιπέτεια; Μόνο σεξ; H ειλικρίνεια είναι πολύ σημαντική, ειδικά όταν απέναντί μας έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, τον εαυτό μας.

Αφού ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τι θέλουμε, ας κάνουμε ένα βήμα παραπάνω: Ας δούμε κάποια σημεία στα οποία μετρούμε απανωτές… ήττες. 

Η υπερβολική πίεση

Ειδικά στις αρχές μιας σχέσης πολλοί έχουμε την τάση να πέφτουμε με τα μούτρα σε αυτήν! Λίγο που έχουμε ενθουσιαστεί, λίγο που είμαστε καιρό μόνοι, αρχίζουμε να πιέζουμε υπερβολικά τον (την) νέο σύντροφό μας, με αποτέλεσμα, τις περισσότερες φορές, να γίνεται «καπνός». Χαλαρώστε, δείτε πώς πάει το πράγμα κι αν υπάρχει η ανταπόκριση που έχετε ανάγκη και πράξτε αναλόγως…

Η ανασφάλεια

Μπορεί η ανασφάλεια να είναι του χαρακτήρα μας, ωστόσο σε μια σχέση που θέλουμε να πετύχει, δεν θα πρέπει να έχει… λόγο. Κανείς δεν θέλει ένα ταίρι με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Ούτε κι εσείς αν το καλοσκεφτείτε. Όσο και να ενδιαφέρεται για εσάς, όταν νιώσει υπερβολική ανασφάλεια, αργά ή γρήγορα, θα αναζητήσει έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα. Δείξτε αυτοπεποίθηση λοιπόν.

heart-broken-teenage-girl-looking-sad-home
Ας μην αφήνουμε τις «χαμένες αγάπες» να στοιχειώνουν τις μελλοντικές… Δεν το αξίζουν

Λάθος επιλογές

«Αγαπάω τα λάθος άτομα» που λέει και το λαϊκό άσμα. Ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα που συναντάμε στις σχέσεις, είναι το παράδοξο να ελκύουμε τους εντελώς ακατάλληλους για εμάς ανθρώπους. Πρόκειται για ένα… ελάττωμα που δύσκολα αποβάλλεται, το οποίο, όμως, πρέπει να καταπολεμήσουμε, αν θέλουμε να βρεθούμε σε μια υγιή σχέση.

Σεξ

Στο σεξ η λύση είναι μια: η καλή επικοινωνία. Ανακαλύψτε τι πραγματικά αρέσει στον σύντροφό σας, διώξτε τα ταμπού και πραγματοποιήστε τις φαντασιώσεις του (της). Στο κάτω κάτω μπορείτε να ρωτήσετε απλά… Δεν είναι ντροπή!

Οι πληγές των πρώην

Τα βιώματά μας από πρώην σχέσεις τα κουβαλάμε, καλός ή κακώς, όλοι μας και δεν είναι εύκολο να απαλλαγούμε από αυτά. Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να χτίζουμε άμυνες προς το αντίθετο φύλο, με συνέπεια να γινόμαστε απρόσιτοι από αυτό. Ένα μέγα λάθος που μπορεί να μας οδηγήσει στην απομόνωση αλλά και στη μετάνοια…

HOLISTIC FITNESS TEAM