Να μάθουμε τη μεσογειακή δίαιτα

Η διατροφή που ακολουθείται στις χώρες της Μεσογείου έχει πάρει την ονομασία “μεσογειακή δίαιτα” ή “μεσογειακή διατροφή” και στηρίζεται στο ελαιόλαδο, στα φρούτα, στα λαχανικά, στα δημητριακά, στα όσπρια, στους ξηρούς καρπούς, στην κατανάλωση ψαριών και λευκού κρέατος και στη μείωση του κόκκινου κρέατος και των γαλακτοκομικών.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πλήθος ερευνών, όσοι τις ακολουθούν έχουν καλύτερη υγεία και λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και κάποιων μορφών καρκίνου.

Αυτή η διαπίστωση σημαίνει πως είναι απολύτως απαραίτητο, να “εξαχθεί” η μεσογειακή δίαιτα να “βγει” εκτός των χωρών της Μεσογείου, αλλά και να υπάρχει εκτεταμένη ενημέρωση εντός των συνόρων.

Μιας και η υγεία επηρεάζεται από την κληρονομικότητα και περιβαλλοντικούς ή άλλους παράγοντες, αλλά και από το είδος της διατροφής και των σχετικών συνηθειών, είναι δεδομένο πως υπάρχει άφθονο υλικό, προκειμένου άπαντες να πειστούν πως το οφείλουν στον εαυτό τους: να υιοθετήσουν τη μεσογειακό διατροφικό μοντέλο.

2
Είναι επιτακτική η ανάγκη η μεσογειακή δίαιτα να “βγει” εκτός των χωρών της Μεσογείου και να προβληθεί διεθνώς

Με ποιους τρόπους μπορεί να προωθηθεί η “ιδέα” της μεσογειακής διατροφής; 

  • Εισαγάγοντας τη διατροφική αγωγή στα σχολεία, μιας και τα μικρά παιδιά είναι καλοί δέκτες πληροφόρησης.
  • Εκμεταλλευόμενοι τις νέες τεχνολογίες, που επιτρέπουν τη δημιουργία προγραμμάτων που να παίζουν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets, smartphones και κινητά τηλέφωνα, μπορεί να αρχίσει μια τεράστια εκστρατεία προώθησης, ιδίως μέσω των sosial media.
  • Χρησιμοποιώντας την τέχνη, ώστε να περαστούν μηνύματα στο κοινό.
  • Με τη δημιουργία σεμιναρίων και την  οργάνωση συνεδρίων σε όλο τον κόσμο, φεστιβάλ και διαγωνισμών γαστρονομίας.
  • Με ειδικές εκδόσεις.
  • Με προβολή ορισμένων χαρακτηριστικών της μεσογειακής διατροφής: Το γεγονός πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες, δεν κοστίζει ακριβά και δίνει υπέροχες γεύσεις.

HOLISTIC FITNESS TEAM