Μια διαφορετική Πρωτοχρονιά: Κάντε κάτι για σας

Μπορεί την παραμονή της πρωτοχρονιάς να κινούμαστε με κεκτημένη ταχύτητα, να πηγαίνουμε στα ίδια σπίτια -ή το σπίτι μας- να συναντούμε τα ίδια συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα, όμως πάντα στο βάθος του μυαλού μας αναζητούμε την έκπληξη: μια διαφορετική βραδυά, που θα μας βάλει στη νέα χρονιά με νέα σχέδια και άλλη διάθεση.Ψάξαμε και καταγράφουμε μερικές συμβουλές που μπορεί να δώσουν διαφορετικό χαρακτήρα σε αυτή την παραμονή, αλλά και θα σας δώσουν μια ανάσα αν νιώθετε ή είστε μόνοι.

1. Αναζητήστε παλιούς φίλους και συγγενείς.

Σκεφτείτε πρόσωπα που έχετε να δείτε καιρό, έστω κι αν, μαζί τους, σας συνδέουν ωραίες μνήμες. Χαθήκατε, επειδή κάποια στιγμή κάτι στράβωσε ή επειδή δεν σας επέτρεψε η ίδια η ζωή να διατηρήσετε τις συγκεκριμένες σχέσεις.

Βρείτε τα τηλέφωνά τους, πηγαίνετε στα παλιά σας στέκια, συναντήστε τους, μιλήστε τους, καλέστε τους για μια διαφορετική βραδυά και… ξαναθυμηθείτε.

2. Κάντε ρεβεγιόν και reunion (ριγιούνιον) παράλληλα.

Βρείτε μια παλιά λίστα με συμμαθητές που έχετε να δείτε μερικά χρόνια (και όχι φυσικά κάτι αιώνες) και πάρτε τους έναν έναν τηλέφωνο. Μπορεί πολλοί να έχουν κλείσει πού θα περάσουν τη βραδιά τους, όμως όσοι νιώθουν μόνοι, πλήττουν ή ψάχνουν όπως κι εσείς την έκπληξη, θα ενθουσιαστούν με την ιδέα!

Κλείστε ένα μουσικό στέκι και διασκεδάστε το, ενθυμούμενοι τα παιδικά, εφηβικά ή νεανικά σας χρόνια.

3. Γράψτε στο facebook, αν έχετε το κατάλληλο σπίτι, πως θα θέλατε να μοιραστείτε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με αγνώστους… συμπάσχοντες φίλους. Επικίνδυνο αποκλείεται να είναι. Αν όμως σας τρομάζει το ενδεχόμενο να έρθει κάποιος ανεπθύμητος, πριν επιτρέψετε σε κάποιον να σας επισκεφτεί, μιλήστε προηγουμένως στο τηλέφωνο μαζί του. Πού ξέρετε, ίσως κάτι καταλάβετε για το ποιον του.

3
Φανταστείτε πως περιμένετε τη μια και μοναδική (ή μοναδικό σου) αγαπημένη και αφιερώστε της (του) τη βραδιά

 

4. Στείλτε τα “χρόνια πολλά” σε 20-30 αγνώστους, εξηγώντας τους πως τους είστε εντελώς άγνωστος. Όσο κι αν τους παραξενέψει, κάποιοι θα σας απαντήσουν με ενθουσιασμό!

5. Καλέστε κόσμο στο σπίτι σας. Φανταστείτε πως περιμένετε τη μια και μοναδική (ή μοναδικό σου) αγαπημένη και αφιερώστε της (του) τη βραδιά. Φτιάξε τα αγαπημένα σας φαγητά, βάλτε τα πιο ωραία σας ρούχα, μουσική και πιέστε ένα δυο ποτά για να κάνετε κέφι. Κάθε μέρα που περνά είναι δική σας μέρα. Μην την αφήνετε να φύγει… άπρακτη ή αδιάφορη.

6. Πηγαίνετε όπου χρειάζονται βοήθεια. Γίνετε εθελοντής για μια μέρα. Και κόσμο θα γνωρίσετε και θα νιώσετε τη βεβαιότητα ενός ανθρώπου που πιθανώς νιώθει μοναξιά, όμως έχει το δικό του σπίτι, την υγεία του και πέντε φίλους, όταν άλλοι στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα. Αν έχετε κάποια παραπάνω χρήματα, βοηθήστε, μέσω διαδικτύου, λίγες αλλά δοκιμασμένες εθελοντικές οργανώσεις.

7. Δείτε μια ταινία που σας αρέσει στον κινηματογράφο. Την Πρωτοχρονιά κάνουν πρεμιέρα αρκετές χολυγουντιανές ταινίες.

8. Απλά, βγείτε βόλτα και περιτριγυρίστε την πόλη. Ένα ποτό σε ένα μπαρ μπορεί και να σημαίνει μια νέα γνωριμία. Τολμήστε και θα ανταμειφθείτε.

2

Καλή παραμονή, καλή πρωτοχρονιά.

HOLISTIC FITNESS TEAM