Με τη Holistic Personal Trainer Σοφία Αμούντζια – Για υπέροχο σώμα και θαυμάσια υγεία

SELF DEFENSE 1.Για κάποιον που θέλει να βελτιώσει το σώμα του και να έχει καλή υγεία, είναι απαραίτητο να ακολουθήσει το σωστό και λιγότερο επίπονο σωματικά και ψυχολογικά δρόμο. 

Πολλοί ξεκινούν κάποιο πρόγραμμα μόνοι τους, θεωρώντας πως χωρίς κόπο και κόστος θα καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους, που συνήθως είναι να φτιάξουν έναν ωραίο, ελκυστικό σώμα, παρακάμπτοντας μάλιστα, με τρόπο μαγικό, τα όποια σωματικά ή ψυχολογικά τους προβλήματα.

Παράλληλα, μπαίνουν σε μια διαδικασία χωρίς όμως να διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις γυμναστικής και διατροφής, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται και να κουράζονται, εξαντλώντας τον οργανισμό τους από άσκοπες δίαιτες ή απλώς, παρά την εντατική κάποιες φορές προπόνηση, να μην αποκτούν αυτό που θέλουν.

Πέραν όμως από τη βελτίωση του σώματος, υπάρχουν άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, έχουν τοπικό πάχος, που τους ενοχλεί αισθητικά ιδίως το καλοκαίρι, κυτταρίτιδα και λίπος ή νιώθουν την ανάγκη να γυμναστούν και δεν έχουν τον χρόνο.

IMG_6599

Με τη φροντίδα ενός Personal Trainer

Δουλεύοντας με έναν Personal Trainer, δίνεται η ευκαιρία στον ασκούμενο να φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, χωρίς να υποβάλλει τον εαυτό του σε… μαρτύρια, με τρόπο απολύτως ασφαλή και αποτελεσματικό. Η προπόνηση, με αυτόν τον τρόπο, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες συμβουλές διατροφής, βοηθάει τον οργανισμό να έχει γρήγορη απώλεια βάρους και λίπους, αλλά και δίνει παράλληλα λύσεις σε υπάρχοντα, για παράδειγμα, μυοσκελετικά προβλήματα.

Αυτή είναι ακριβώς η διαδικασία που ακολουθεί το Personal Training (προσωπική προπόνηση), με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της φυσικής κατάστασης ενός ανθρώπου, και το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, και όχι αποκλειστικά και μόνο σε ανθρώπους οι οποίοι ταλαιπωρούνται από κάποια αιτία, αλλά και στην κατηγορία αυτών που θέλουν να διατηρήσουν το σώμα τους, να το διαπλάσουν ή να το βελτιώσουν.

Απευθύνεται ακόμη, σε ανθρώπους που έχουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, που προέρχονται από τραυματισμό ή από εγκυμοσύνη.

Τι είναι ο Personal Trainer

O personal trainer διαμορφώνει προγράμματα με βάση τις δυνατότητες, τις ανάγκες ή τα προβλήματα του ασκούμενου, δηλαδή εξειδικεύει τις ασκήσεις, προτείνει την κατάλληλη διατροφή, μπορεί να συμβουλεύει και να καθοδηγεί.

Ο Holistic Personal Trainer είναι ο Personal Trainer που όλα όσα πιστεύει και κάνει αφορούν ολόκληρο τον ανθρώπινο οργανισμό, δηλαδή και το σώμα και το πνεύμα. Αυτό σημαίνει πως δίνει έμφαση και στο ψυχολογικό σκέλος και στις καλές διαπροσωπικές σχέσεις.

1297448729166_ORIGINAL
H Σιμόν Ντε Λα Ρου θεωρείται η fitness γκουρού των επωνύμων της show biz
2015103110063638
H Σάντρα Μπούλοκ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Οι σταρ επιδιώκουν να διατηρούν ένα δυνατό κορμί και άριστη υγεία με τη βοήθεια ενός καλοπληρωμένου personal trainer
mattDamon_b2
Το κορμί του Ματ Ντέιμον αποτελεί απόρροια επίμονης, έξυπνης άσκησης υπό της οδηγίες της Σιμόν Ντε Λα Ρου

Πρώτη προϋπόθεση για τη συνεργασία και την εκπόνηση ενός προγράμματος, είναι η αμοιβαία εκτίμηση, το καλό κλίμα, η καλή διάθεση, που οδηγούν στην ουσιαστική επικοινωνία, και πάνω απ’ όλα η εμπιστοσύνη μεταξύ γυμναστή και ασκούμενου, με αποτελέσματα που είναι πολλαπλάσια από εκείνα που προσφέρει η ομαδική άσκηση και προπόνηση.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς ενός Personal Trainer αναζητούν και οι Χολυγουντιανοί stars, που άπαντες σχεδόν, τουλάχιστον αυτοί που επιδιώκουν ένα καλό σώμα που να ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις των ρόλων τους, έχουν επιλέξει τον προσωπικό τους γυμναστή-σύμβουλο.

Απόδειξη η Personal Trainer Σιμόν Ντε Λα Ρου, που θεωρείται η fitness γκουρού των επωνύμων της show biz και η οποία έχει αναλάβει τη Ναόμι Γουότς, τη Σάντρα Μπούλοκ, την Αν Χάθαγουεϊ και τον Ματ Ντέιμον. Η 37χρονη γυμνάστρια λέγεται πως χρησιμοποιεί ποικιλία των ασκήσεων, που κανένας σταρ δεν βαριέται.

Η επιλογή του κατάλληλου Personal Trainer

Η δυσκολία έγκειται στο πώς θα επιλέξει κάποιος, που αναζητά την καλή φυσική κατάσταση και υγεία, τον κατάλληλο Personal Trainer.

Είναι πολύ σημαντικό αυτός να συνδυάζει τις πολλές και διαφορετικές ικανότητες με τις ευρύτερες γνώσεις, να έχει εμπειρία και να είναι μεταδοτικός.

Η εντρύφησή του σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και ειδικών γνώσεων, από τη Φυσικοπαθητική, τη Φυσιορρύθμιση, τις Εναλλακτικές Θεραπείες και την Άσκηση, έως την κλασική ιατρική, τις γνώσεις Ψυχολογίας (η διαχείριση άγχους αποτελεί μια σημαντική παράμετρο του Personal Trainer), Ανατομίας, Φυσιολογίας και Εργοφυσιολογίας, αποτελεί εγγύηση για την καλύτερη συνεργασία και το πλέον ασφαλές και αποδοτικό πρόγραμμα, καθώς με αυτόν τρόπο θα είναι σίγουρα πολύ πιο κοντά στο «πρότυπο» του ιδανικού.   

Ακόμη, το να έχει σπουδάσει, για παράδειγμα να είναι απόφοιτος Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α), καθώς με αυτόν τρόπο θα είναι σίγουρα πολύ πιο κοντά στο «πρότυπο» του ιδανικού Personal Trainer, με τις αναγκαίες εξειδικευμένες γνώσεις. Να έχει την εμπειρία από τη δημιουργία προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες ή ακόμη καλύτερα να έχει  διακρίσεις στον αθλητισμό, άρα να έχει ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό (επίμονη άσκηση που όμως κρίνεται από την αποτελεσματικότητά της).

IMG_6601
Η Σοφία Αμούντζια υπήρξε πρωταθλήτρια Tae kwon do, αθλήτρια του στίβου και του μπάσκετ, εκπαιδεύτρια, απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ)

Σοφία Αμούντζια: Μια έμπειρη, καινοτόμος Holistic Personal Trainer

Τη χαρακτηρίζουν Holistic Personal Trainer για την εμπειρία της και τη μεταδοτικότητά της προς τους ασκούμενους, αλλά και για το γεγονός πως ασχολείται με ολόκληρο τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η Holistic Personal Trainer Σοφία Αμούντζια έχει εκπαιδεύσει πλήθος προσώπων και έχει εκπονήσει εξειδικευμένα προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ασκούμενων.

Με ρόλο συμβουλευτικό και καθοδηγητικό, συνδυάζει την αυστηρότητα του  επαγγελματία με την  υπομονή και την κατανόηση για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, αλλά και την προσήλωση στο αποτέλεσμα.

Η Σοφία Αμούντζια, με δικά της μοντέλα εκγύμνασης στα οποία εναρμόνισε την άσκηση με τον οραματισμό, ανακάλυψε και πρώτη έφερε, το 2008, στην Ελλάδα τo αυθεντικό Holistic Fitness, το εμπλούτισε η ίδια, το κατοχύρωσε και το έχει κάνει τρόπο ζωής.

Πρωταθλήτρια Tae kwon do, αθλήτρια του στίβου και του μπάσκετ, εκπαιδεύτρια, βοηθός του master Kakavitsa, απέκτησε ειδικότητα στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) σε T.K.D, ΒΟΧΙΝG, δούλεψε με αθλητικούς συλλόγους Tae kwon do ως εκπαιδεύτρια και εργάστηκε σε ομαδικά και προσωπικά προγράμματα σε γυμναστήρια. Παρουσίασε δε πρώτη στην Ελλάδα, μαζί με την Ελπίδα Τσίντσιφα,  τη μέθοδο Tae bo του Αμερικανού Billy Blanks. Με γνώσεις κλασικής και ολιστικής ιατρικής και εναλλακτικών μεθόδων, αποτελεί μια ολοκληρωμένη Holistic Personal Trainer, ικανή να μετατρέπει σε πράξη το «όραμα» κάθε ανθρώπου για ωραίο, υγιές σώμα και ανοιχτό νου.