“Μετά την άσκηση πιάστηκα, τι να κάνω;”

Μετά από πολύμηνη προτροπή, μια πολύ αγαπημένη μου φίλη το πήρε απόφαση και ξεκίνησε πρόγραμμα γυμναστικής για λόγους υγείας αλλά και για λόγους εμφάνισης: κάποια περιττά κιλά είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.

Καθώς όμως η γυμναστική ήταν γι’ αυτήν μια λέξη άγνωστη, τη επομένη είχε… πιαστεί και είχε αρχίσει τα παράπονα. Της εξήγησα πως κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και σε πιο έμπειρους ανθρώπους, όταν αποφασίσουν να αλλάξουν ξαφνικά το πρόγραμμα γυμναστικής τους. Στην προσπάθειά μου να βοηθήσω, έψαξα και βρήκα, για λογαριασμό του Holistic Fitness, κάποιους τρόπους ανάρρωσης, ώστε να τους της πρότεινα και να ξεπερνούσε όσο πιο ανώδυνα γινόταν το πιάσιμο της πρώτης μέρας.

Άσκηση και πάλι

Μην βάζεστε να πετύχετε σε μια μέρα όσα δεν έχετε κάνει μέχρι τώρα. Βάλτε τα δυνατά σας, ακολουθώντας όμως ένα ήπιο πρόγραμμα αερόβιας άσκησης.

Γιόγκα

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες και ειδικούς η γιόγκα μπορεί να μειώσει αισθητά το πιάσιμο.

Μασάζ

Είναι γνωστό πως οι περισσότερες τεχνικές μασάζ έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν τους μύες. Έτσι και για το συγκεκριμένο πιάσιμο, το μασάζ μπορεί να μειώσει τους πόνους έως και 40%.

giogka
Έχει αποδειχτεί από ειδικούς πως η γιόγκα μπορεί να μειώσει αισθητά το πιάσιμο

Σκωτσέζικο ντους

Πάρα πολλοί αθλητές έχουν παραδεχθεί πως η εναλλαγή κρύου και ζεστού νερού μπορεί να τους ανακουφίσει από το πιάσιμο.

Πάγος

Αν και η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται περισσότερο μετά από κάποιο μυϊκό τραυματισμό, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βάζουν πάγο στις περιοχές που έχουν πιαστεί, προκειμένου να μειώσουν τους πόνους.

HOLISTIC FITNESS TEAM