Λίμπιντος: Προσέξτε τι τρώτε

Η σωστή διατροφή επηρεάζει την ερωτική επιθυμία του ανθρώπου.  Οπότε αν στις γιορτές θέλετε να γευτείτε τον έρωτα λίγο παραπάνω, προσέξτε τι τρώτε. Από την αρχαιότητα είναι κοινό μυστικό πως υπάρχουν τροφές που μπορούν να απογειώσουν ή να φρενάρουν τη λίμπιντο.
Αν βρεθείτε τις υπόλοιπες εορταστικές ημέρες στη θάλασσα, να μην ξεχάσετε πως τα στρείδια  είναι μια πολύ διαδεδομένη αφροδισιακή τροφή. Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο που παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή τεστοστερόνης, κύρια ορμόνη του άνδρα που συνδέεται με την ερωτική επιθυμία και τη στύση.

Οι φράουλες, που τις βρίσκεις όλο τον χρόνο, ευνοούν την καλή κυκλοφορία του αίματος, απαραίτητη στην καλή σεξουαλική λειτουργία και στα δύο φύλα. Περιέχουν, επίσης, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που επηρεάζουν τα σπερματοζωάρια.

fruits
Η άγρια γλυκοπατάτα περιέχει κάποιες χημικές ουσίες που κάνουν ακόμη πιο ευαίσθητα τα γεννητικά όργανα στη μεγαλύτερη απόλαυση.
Τα φύκια περιέχουν σίδηρο, ιώδιο και ασβέστιο και δυναμώνουν  την ερωτική επιθυμία
Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε που διεγείρει την παραγωγή των ορμονών που καθορίζουν τη σεξουαλική ζωή.
Τα κουκουνάρια έχουν, επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο που βοηθά στην τόνωση της λίμπιντο.

rebythiaΤα ρεβίθια, που μπορούμε να τα βρούμε στο τραπέζι μας ως σαλάτα, περιέχουν το αμινοξύ αργινίνη. Με την αργινίνη απελευθερώνεται νιτρικό οξύ που επιταχύνει τη φυσική λίπανση των αγγείων, βοηθώντας τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.
Ο δρ Μπρέιβερμαν, επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κολέγιο Weill Cornell του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης, μας λέει πως η κατανάλωση καφέ για παράδειγμα, μπορεί να τονώσει τη φθίνουσα λίμπιντο, ενώ λίγα φιστίκια ως σνακ μπορούν να αυξήσουν την ερωτική διέγερση. Το καφέ ρύζι εξάλλου, μπορεί να μετατρέψει σε ηφαίστειο μια ψυχρή γυναίκα, ενώ τα αβοκάντο αυξάνουν την ικανότητα να αποκομίζει κάποιος ικανοποίηση από το σεξ.

Τι να αποφεύγετε

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες τροφές που δεν ευνοούν τη σεξουαλική διέγερση.
Το αλκοόλ, όταν γίνετε υπερβολική κατανάλωση, μπορεί να ελαττώσει την ερωτική διέγερση και να μειώνει την ευαισθησία των γεννητικών οργάνων.
Τα τηγανητά, και γενικά τα λεγόμενα fast food, περιέχουν λιπαρές βλαβερές ουσίες που δεν ευνοούν την καλή κυκλοφορία του αίματος και είναι κρίμα, αυτές τις υπέροχες ημέρες με τα παραδοσιακά εδέσματα, να καταφύγουμε σε αυτά.

Ας ενσωματώσουμε, λοιπόν, κάποια από αυτά στη καθημερινή μας διατροφή και να απολαύσουμε όσο πιο έντονα γίνεται τη σεξουαλική μας ζωή.