Κάντε ποδήλατο με ασφάλεια

Το ποδήλατο αποτελεί ένα όλο και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο τρόπο μετακίνησης, διασκέδασης, εξάσκησης και άθλησης. Με πάνω από 100 εκατομύρια ιδιοκτήτες ποδηλάτων, η δημοτικότητα του ποδηλάτου έχει φτάσει στα ανώτερα επίπεδα που βρέθηκε ποτέ.

Παράλληλα με την συνεχώς αυξανόμενη χρήση του ποδηλάτου αυξάνετε και ο κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων. Σύμφωνα με τα στατιστικά κάθε χρόνο γίνονται πάνω από 1.8 δισσεκατομύρια ποδηλατοβόλτες, από αυτές 580000 άτομα φτάνουν σε νοσοκομεία με κάποιο τραυματισμό. Οι τραυματισμοί μπορεί να είναι από απλές εκδορές, κοψήματα, εγκαύματα τριβής μέχρι σπασίματα, εσωτερικά τραύματα, θλαστικά τραύματα κεφαλής, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ή ακόμα και θάνατος.

Περίπου 800 ποδηλάτες χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο και πάνω από 20000 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Στατικά η ποδηλασία έχει μεγαλύτερη θνησιμότητα συγκρινόμενη με την οδήγηση αυτοκινήτου.

Οι πιο συχνές αιτίες ατυχημάτων με ποδήλατο είναι οι πτώσεις ή οι συγκρούσεις με σταθερά αντικείμενα. Οι συγκρούσεις με αυτοκίνητα είναι  υπεύθυνες για το 90% των θανατηφόρων ατυχημάτων και η αιτία θανάτου στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Πηγή: http://www.webmd.com/fitness-exercise/bicycle-safety

Leave a Reply