Κάντε δώρο στον εαυτό σας: Αφιερώστε του χρόνο

Η επιθυμία όλων μας στις γιορτές να δείχνουμε περιποιημένοι, υγιείς και πάνω απ’ όλα ελκυστικοί και ωραίοι απέναντι σε ανθρώπους που αγαπάμε ή απλά μας ενδιαφέρουν, συνήθως προσκρούουν στο… κακό παρελθόν μας.

Τα Χριστούγεννα δεν αποτελούν παρά άλλη μια αφορμή για να μετρήσετε… την εμβέλειά σας. Τη λάμψη που εκπέμπετε, τη δύναμη ή τη γοητεία που ασκείτε.

Δεν μπορείτε όμως να “κλειδώσετε” στο σπίτι σας την έλλειψη ενδιαφέροντος για τον εαυτό σας, την αδυναμία σας να του προσφέρετε λίγο ελεύθερο χρόνο, να του δείξετε λίγο σεβασμό και προς τα έξω να δείξετε κάτι που δεν έχετε προετοιμάσει. Δεν μπορείτε να αποπνέετε φροντίδα για τον εαυτό σας, αν δεν είναι πραγματική. Δεν μπορείτε να επιθυμείτε να αναγνωρίσουν την εσωτερική ομορφιά σας, αν περιφρονείτε το σώμα σας τους υπόλοιπους μήνες.

Η ομορφιά είναι ψυχολογία αλλά και άσκηση. Κι η άσκηση πηγαίνει σετ με την κατάλληλη διατροφή.

Όλα είναι θέμα απόφασης και οι καλές αποφάσεις παίρνονται δύσκολα και έρχονται αντιμέτωπες με παγιωμένες αντιστάσεις.

Κάνοντας απλά, μετρημένα βήματα, εντάσσοντας στη ζωής σας την ολιστική αντίληψη, θα διαπιστώσετε πόσο σημαντική είνα η διατροφή και η άσκηση για το σώμα σας και πόσο αποτελεσματική είναι η θεραπευτική τους δράση.

diatrofi
Επιλέξετε βιολογικά προϊόντα

Διατροφή

Επιλέξετε την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία, πολύτιμα εφόδια για τον οργανισμό σας.

Συνδυάστε τη σωστή διατροφή με ένα πλήρες και εντατικό πρόγραμμα άσκησης, ανάλογα με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις σας.

Οι σύγχρονες μορφές άσκησης, Active tae bo fit,yoga, Trx, Cross fitness ενεργοποιούν τον οργανισμό και σας απελευθερώνουν από το στρές, το άγχος και τα φυσιολογικά προβλήματα που γεννά η παρατεταμένη ακινησία.

Γιόγκα

Eίναι πολύ γνωστή πια μορφή χαλάρωσης και άσκησης.

A group of people doing suspension training at the gym.
Το Trx προσαρμόζεται στη φυσική κατάσταση αυτού που το εξασκεί

Trx

Είναι ένας ανθεκτικός ιμάντας με λαβές, διαδεδομένος πλέον στην Ελλάδα και διαθέσιμος σε πολλά γυμναστήρια, που έχει το πλεονέκτημα να προσαρμόζεται στη φυσική κατάσταση αυτού που το εξασκεί.

Προϋποθέτει την υιοθέτηση πολλών και διαφορετικών μεθόδων προπόνησης, αφού συνδυάζει ενόργανη γυμναστική, άρση βαρών, τρέξιμο αποστάσεων, σπριντ και powerlifting.

Για το κάτι παραπάνω, για ένα δυνατό και γραμμωμένο σώμα -που δεν μπορείτε να αποκτήσετε σε ένα μήνα- προτιμήστε τα προγράμματα boxing, body training, express training, active tae bo και bike, αφήνοντας το σώμα σας να σας εκπλήξει με τις δυνατότητές του.

kick 2
Το Kick Boxing συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα

Holistic self defense (αντιστρές)
 ‘Ενα ευγενικό, αυθεντικό ,δυναμικό αλλά και χαλαρωτικό ,εντυπωσιακό πρόγραμμα που βελτιώνει συγκέντρωση,αυτοπεποίθηση,δύναμη και ευλυγισία  Συνδυάζει τεχνικές,λαβές,λακτίσματα,ασκήσεις ενδυνάμωσης με το βάρος του σώματος,γιόγκα,οραματισμό και qi gong.

Βody training

Ένα από τα μη συμβατικά νέα είδη εξάσκησης. Ένα από τα είδη που ακούγεται περισσότερο είναι το Cross training, που συνδυάζει αερόβιες και αναερόβιες δραστηριότητες σε μια μόνο προπόνηση.

Expres training 30′

Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, μπορεί να αποδειχθεί άκρως αποτελεσματικό. Περιλαμβάνει εναλλασσόμενες ασκήσεις για αντίθετες μυϊκές ομάδες (στήθος-πλάτη, δικέφαλους-τρικέφαλους). Προσφέρει πολλά: δύναμη, καίει το λίπος και άρα θερμίδες, δίνει υψηλό καρδιακό παλμό.

amountzia-active-taebo
Active Tae Bo για αντοχή, ταχύτητα, δύναμη, ευλυγυσία

Active tae bo

Για αντοχή, ταχύτητα, δύναμη και ευλυγυσία προτιμήστε την πολεμική τέχνη που αποτελεί και στάση ζωής. Συνδυάζει φυσική αγωγή, γυμναστική, κίνηση, χορό, γίογκα,διατροφή και προσφέρει… ψυχική ισορροπία.

Υιοθετήστε αυτήν τη διαφορετική νοοτροπία που φέρει ο ολιστικός τρόπος ζωής και βρείτε ή ενισχύστε την εσωτερική σας δύναμη και λάμψτε κι εσείς ανάμεσα στα φώτα των Χριστουγέννων.

Holistic Fitness Team