Κάνετε λάθος, αν νομίζετε ποιες είναι οι σεξουαλικές αγωνίες ενός άνδρα

Γνωρίζετε τι αντιλήψεις έχει περί σεξ και τι πιστεύει για τις ερωτικές του επιδόσεις έναν άνδρας; Αν νομίζετε πως ναι, έχετε χάσει…Αν και οι περισσότεροι νομίζουν πως δύο είναι οι… αγωνίες των ανδρών στο σεξ, το μέγεθος και οι πολλές σεξουαλικές επαφές, επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει άλλη μια πτυχή της σεξουαλικής πολυπλοκότητας (;) του άνδρα. Σύμφωνα με αυτήν, οι άνδρες εστιάζουν στην ποσότητα του σπέρματος που αποβάλλουν και η σεξουαλική τους ικανοποίηση είναι ευθέως ανάλογη με αυτήν!

Το συμπέρασμα φάνηκε κάπως παράδοξο, γι’ αυτό και σεξολόγοι επιδίωξαν να βρουν κάποιες απαντήσεις, στο τι τέλος πάντων ωθεί τους άνδρες να κάνουν αυτόν τον παραλληλισμό.

Ο Ίαν Κέρνερ, ειδικός σεξολόγος, υποστήριξε ότι αυτή η ανδρική αντίληψη συνδέεται με τη νοοτροπία “όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο”, που δεν έχει σχέση όμως με τον αριθμό των ερωμένων αλλά την ποσότητα του σπέρματος.

Κι όμως, κανένα επιστημονικό περιοδικό ή επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να τεκμηριώσει μια τέτοια αντίληψη. Μάλιστα, αυτό που επισημαίνουν είναι ότι η ποσότητα εξαρτάται από άλλους παράγοντες -και όχι φυσικά τον ανδρισμό-, όπως το άγχος, το στρες, το κάπνισμα και τη συχνότητα εκσπερμάτισης.

Η σχετική έρευνα που συνδέει την ανασφάλεια των ανδρών με την ποσότητα του σέρματος που εκσπερματώνει δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.