Η σπίθα στις σχέσεις

Ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μας είναι αφιερωμένο στις σχέσεις μας με το άλλο φύλο: σύζυγο, σύντροφο, ερωμένη (ο). Κι ένα υποκεφάλαιο φαίνεται να γεμίζει με φράσεις, σκέψεις, ένα ολόκληρο παρελθόν στο οποίο οι σχέσεις μοιάζουν με λάστιχο: κάποιες συρρικνώνονται και εξαλείφονται από τη μνήμη και κάποιες άλλες μεγεθύνονται, τεντώνονται, δεν λένε να ξεχαστούν και μας τρελαίνουν!

Το σίγουρο είναι πως κάποιες σχέσεις διατηρούνται και αντέχουν στο χρόνο, στις δυσκολίες και την καθημερινή τριβή και κάποιες άλλες πνέουν τα λοίσθια στις πρώτες παγίδες.

Μια δέσμευση, κυρίως μακροχρόνια, πρέπει πάντα να βασίζεται στο γεγονός ότι και οι δύο σύντροφοι υπόκεινται σε μια συγκεκριμένη διεργασία. Αποκαλύπτουν τον εαυτό τους και ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλο, βιώνοντας κοινές εμπειρίες και συναισθήματα.

Πολλές φορές, όταν αυτή η πρακτική θεωρείται περιττή για έναν από τους δύο, η σχέση καταστρέφεται, χάνει τη μαγεία της, γίνεται επίπεδη και τελικά καταλήγει σε διαζύγιο ή χωρισμό.

diadiktiakes-sxeseis
Τα ελαττώματα και τα αρνητικά χαρακτηριστικά της (του) συντρόφου μας δεν είναι αιτία διάλυσης μια σχέσης

Πώς να διατηρήσετε μια υγιή σχέση

Για να διατηρηθεί μια στερεή σχέση ή ένας ωραίος γάμος είναι απαραίτητο να υπάρχει ο αμοιβαίος σεβασμός και η κατανόηση σε προβλήματα που σχετίζονται και προκύπτουν από την καθημερινή ζωή, τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους, τη δουλειά ή το σπίτι.

Επιπλέον, απαιτείται και ο σεβασμός του προσωπικού χρόνου του καθενός, πολύτιμος για να βρίσκουμε τις εσωτερικές μας ισορροπίες ή για να συναναστρεφόμαστε με τον κοινωνικό μας περίγυρο. Η σχέση, άλλωστε, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ως άνθρωποι έχουμε και ξεχωριστές προσωπικές ανάγκες.

Η εξέλιξη και η πρόοδος σε μια σχέση συμβαίνει συνήθως όταν της αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνουμε χρόνο στη σχέση μας, συμμετέχοντας μαζί με τη σύντροφό μας σε εξωτερικές δραστηριότητες, συζητήσεις, σε ταξίδια ή απλές βόλτες που προσθέτουν εικόνες και ενέργεια. Η στενή επαφή καλλιεργεί τον έρωτα, το αίσθημα θαυμασμού και την αγάπη, απαραίτητα συστατικά μιας ευτυχισμένης σχέσης.

ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ
Μην σχεδιάζετε τα πάντα στη ζωή σας, απλά αφήστε την να σας εκπλήξει!

Αφήστε την να σας εκπλήξει!

Τα ελαττώματα και τα αρνητικά χαρακτηριστικά της (του) συντρόφου μας δεν είναι αιτία διάλυσης μια σχέσης. Όταν αντιμετωπίζονται με διάλογο, ηρεμία και όχι αρνητική κριτική τότε μετατρέπονται σε ξεχωριστά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορεί τελικά να αγαπήσουμε στον άλλον. Σκεφτείτε απλά, η τέλεια (ος) σύντροφος δεν υπάρχει, γιατί κανείς δεν είναι τέλειος.

Μια επιτυχημένη σχέση δεν εξαρτάται μόνο από την επιλογή του κατάλληλου συντρόφου, αλλά από την αμοιβαία προσπάθεια για να διατηρηθεί όμορφη και ανανεωμένη, χωρίς ρουτίνα.

Ένα ρητό μάλιστα συμβουλεύει: «Μην σχεδιάζετε τα πάντα στη ζωή σας, απλά αφήστε την να σας εκπλήξει!».

Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή και στη σχέση σας και αφεθείτε σε αυτήν όπου κι αν σας παρασύρει.