Επιτυχημένοι business men και άτρωτοι στις ασθένειες, χάρη της αυτογνωσίας

Αν και αυτογνωσία σημαίνει να έχεις το γνώθι σε εαυτόν, να γνωρίζεις δηλαδή σε βάθος τον εαυτό σου, γύρω της έχει αναπτυχθεί μια ολόκληρη επιστήμη με τους δικούς της κανόνες και τις ιδιαίτερες δικές της θεραπευτικές πρακτικές. 

Κλειδί στην εξέλιξη και ανάπτυξή της είναι η πεποίθηση πως αν, κατ’ αρχάς, καταλάβεις τι ακριβώς σου συμβαίνει, θα μπορέσεις στη συνέχεια να αντιμετωπίσεις το πρόβλημά σου.

Η αυτογνωσία όμως δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, κυρίως ψυχολογικών -φοβίες,  ανασφάλειες-, αλλά μια βαθιά τομή στην ψυχή μας. Τα κύτταρα λένε πως έχουν μνήμη και επάνω τους παραμένουν χαραγμένες συνήθειες, οικογενειακές παραδόσεις, εμμονές, ιδεοληψίες, “στρεβλωμένες” απόψεις, που οφείλουμε και να κατανοήσουμε και να ξεσκαρτάρουμε, ώστε να κρατήσουμε μόνο εκείνες που νιώθουμε πως είναι ολότελα δικές μας.

Η αυτογνωσία, λοιπόν, μας βοηθά να χαράξουμε μια νέα, πιο δημιουργική πορεία, ήρεμοι, πατώντας σταθερά στα πόδια μας, αισιόδοξοι και βαθιά… ανθρώπινοι.    

2
Η αυτογνωσία μας βοηθά να χαράξουμε μια νέα, πιο δημιουργική πορεία, ήρεμοι, αισιόδοξοι και βαθιά… ανθρώπινοι

Όσο όμως κι αν έχουμε τη διάθεση, μέσα στον κυκεώνα των καθημερινών προβλημάτων, είναι πολύ δύσκολο να στραφούμε στον εσωτερικό μας κόσμο και να επιχειρήσουμε να κατανοήσουμε τα “γιατί” και τα “πώς” των συναισθημάτων και των πράξεών μας.

Η αυτογνωσία απολύτως ρεαλιστική έχει εντρυφήσει στον ρεαλισμό και την πρακτική εφαρμογή θεωρητικών σχημάτων.

Οι ασκήσεις που έχουν επινοηθεί, από την αυτοσυγκέντρωση έως τις ασκήσεις μνήμης, αυτοπεποίθησης και ενίσχυσης της προσωπικότητας, είναι πολλές και αποτελεσματικές.

Προσφέρουν:

  • ηρεμία,
  • αντίδοτο στις φοβίες και τον πανικό,
  • κάνουν τους ανθρώπους περισσότερο κοινωνικούς,
  • τους μαθαίνουν ζουν με τη συλλογικότητα
  • να ενδιαφέρονται για το γενικό καλό

Κι όταν κάποιος είναι καλά ψυχολογικά, μετατρέπεται σε έναν επιτυχημένο business man (woman) και γίνεται… άτρωτος στις ασθένειες, μιας και ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό του σύστημα.

HOLISTIC FITNESS TEAM