Επιτέλους, σταμάτα να τρως!

Πόσο αλήθεια έχουν αλλάξει τα πράγματα σε σχέση με το ιδανικό βάρος και το απώτερο παρελθόν; Αυτό που έμαθαν οι παλαιότεροι, να τρώνε για να επιβιώσουν, και το έκαναν τρόπο ζωής, το αντικατέστησαν οι νεότεροι με μια νέα “άπληστη” καταναλωτική λογική.

Το “τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα” έπαψε να αποτελεί μια αναρχική εσωτερική επιταγή και έγινε η υστερική κραυγή της χωρίς αρχές και μέτρο ιδιοποίησης των πάντων, πόσω μάλλον του φαγητού.

Αντί η αφθονία να μας επιτρέψει να γίνουμε πιο εκλεκτικοί, μας έκανε αχόρταγους εραστές του άκομψου και άγευστου. Η φυσική διατροφή αντικαταστάθηκε από την… πλαστική και το fast food. Η ποιότητα έγινε ποσότητα.

Όμως, δεν είναι μόνο η διαφορετική νοοτροπία που άρχισε να μας απειλεί, αλλά και η καθιστική ζωή, το άγχος, όλα όσα αποτελούν παραμέτρους της σύγχρονης ζωής.

Απόρροια όλων αυτών η παχυσαρκία, αληθινή μάστιγα για τον δυτικό κόσμο, που δεν οφείλεται, στις περισσότερες περιπτώσεις, σε ενδοκρινικά ή άλλα νοσήματα, αλλά σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων από άχρηστες τροφές.

fast-food
Δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά και υγείας

Το αποτέλεσμά της;

Σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, καρδιοπάθεια, χολοκυστοπάθεια, μορφές  καρκίνου και ήπιες ψυχικές διαταραχές.

Ελλάς, Ελλήνων παχύσαρκων

Στη χώρα μας η παχυσαρκία κυριολεκτικά θερίζει!Μετά τα νοσήματα της καρδιάς και τον καρκίνο, αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία θανάτου. Υπολογίζεται πως τα επόμενα 5 χρόνια θα χάσουν τη ζωή τους γύρω στους 35.000 Έλληνες, εξαιτίας κάποιας βαριάς μορφής παχυσαρκίας.

Φυσικά, δεν είναι μόνο η παχυσαρκία που αποτελεί πρόβλημα, αλλά και το αυξημένο βάρος που ταλανίζει το 50% του ελληνικού γυναικείου πληθυσμού και το 67% του ανδρικού.

Με λίγα λόγια, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η ελληνική νοοτροπία, η διατροφή και το άγχος της καθημερινότητας, δημιουργούν κακή διάθεση και προκαλούν ασθένειες, που κάποιες φορές φτάνουν στα άκρα, την  παχυσαρκία.

Holistic Fitness Team