Είναι απόλαυση, αν δεν είναι… αγγαρεία

Φτιάχνει τη διάθεση, χαρίζει αυτοπεποίθηση, αλλά κρύβει και άλλους θησαυρούς. Ανά τους αιώνες η καλή σεξουαλική ζωή έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη σωματική και ψυχολογική υγεία των ανθρώπων.
Ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να έχει κάποιος από το σεξ;
Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Wilikes  της Πενσυλβανίας, το σεξ πάνω από 2 φορές την εβδομάδα επιτρέπει στον οργανισμό να  αυξήσει την αιμοσφαιρίνη, που τον προστατεύει από τα κρυολογήματα.
Η πλούσια ερωτική ζωή μπορεί να σε απαλλάξει από τις αϋπνίες. Και για τα δύο φύλα ο οργασμός είναι συνδεδεμένος  με την απελευθέρωση των ορμονών και τον υγιή ύπνο.

1
Οι συχνές εκσπερματώσεις προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη και οι συχνοί οργασμοί τις γυναίκες από την ενδομητρίωση

Για τους άνδρες οι συχνές εκσπερματώσεις είναι ευεργετικές στην πρόληψη ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε  στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Urology.
Για τις γυναίκες οι τακτικοί οργασμοί τις προστατεύουν από την ενδομητρίωση. Οι συσπάσεις της μήτρας στη διάρκεια του οργασμού, αποβάλουν τις όποιες βλαβερές ουσίες έχουν διεισδύσει πριν αυτές προλάβουν να φτάσουν στις σάλπιγγες.
Το Πανεπιστήμιο της Σκωτίας υπέβαλε σε καταστάσεις  stress 22 άνδρες  και 24 γυναίκες. Διαπίστωσε, λοιπόν, πως όσοι από αυτούς έκαναν σεξ κάθε μέρα, είχαν φυσιολογικά μειωμένη πίεση και διαχειρίζονταν καλύτερα μια δύσκολη περίπτωση υψηλής έντασης.

2
Ιδανική μέθοδος αδυνατίσματος

Ιδανικός τρόπος αδυνατίσματος

Πέραν όμως αυτών, η σεξουαλική πράξη θεωρείται η καλύτερη γυμναστική.  Και δεν είναι λάθος, καθώς κάνοντας μισή ώρα σεξ, μπορεί κάποιος να κάψει περισσότερες  από 85 θερμίδες. Το σεξ είναι περισσότερο απολαυστικό από το τρέξιμο και με αυτό καις ανάλογες θερμίδες. Άρα, συνιστάται ως ένας ιδανικός τρόπος αδυνατίσματος.

Όσο περισσότερο κάνει κάποιος σεξ τόσο περισσότερο ανεβαίνει η αυτοεκτίμησή του. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Τέξας ένας από τους 237 λόγους που κάνουμε σεξ είναι η αυτοεκτίμηση.

Στη διάρκεια της ερωτικής πράξης το σώμα μας παράγει πάρα πολλά οιστρογόνα, που ενδυναμώνουν τις τρίχες του σώματος. Άντρες και γυναίκες με καλή σεξουαλική υγεία δείχνουν νεότεροι και πιο λαμπεροί, σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν έχουν ερωτική ζωή.

Δεν είναι μόνο αυτά που αναφέρονται στη βιβλιογραφία. Αν αναλογιστεί κάποιος τις μελέτες του πατέρα της Ψυχιατρικής Σίγκμουντ Φρόιντ, που υποστήριζε πως η νεύρωση, που προέρχεται από την έλλειψη σεξ, αποτελεί θαυμάσιο λίπασμα για την ανάπτυξη του πολιτισμού (η απωθημένη ενέργεια του σεξ διοχετεύεται… στη δημιουργία) και εκείνες του μαθητή του σεξολόγου Βίλχεμ Ράιχ, θα καταλάβει πως στην περίπτωση του σεξ παίζονται πολύ περισσότερα πράγματα!

Ο Βίλχεμ Ράιχ επέμενε πως η σεξουαλική καταπίεση είναι το όπλο των ανελεύθερων κοινωνιών, που δεν θέλουν ανθρώπους ικανοποιημένους, επειδή αυτοί είναι που δεν δέχονται “μύγα στο σπαθί τους”.

Ας απολαύσουμε, λοιπόν, το δώρο της φύσης που κάποιοι θέλουν να μας στερήσουν κι ας επωφεληθούμε από τα οφέλη του.

Holistic Fitness Team