Δέστε τώρα τα κορδόνια σας

Οι σύγχρονοι και στρεσσογόνοι ρυθμοί της καθημερινότητας και η καθιστική ζωή μάς αποτρέπουν από το να ασχοληθούμε με τις αγαπημένες μας ασχολίες, τα χόμπι και την άσκηση.

Το περπάτημα όμως ως μορφή καθημερινής άσκησης έχει σημαντικά, ουσιαστικά οφέλη για το σώμα και το πνεύμα, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο, δεν έχει… συνδρομή και είναι ευχάριστο.

Το καθημερινό περπάτημα για 30 λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί το σωματικό βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά και να απαλλαγεί από περιττά κιλά, καθώς δίνεται ώθηση στον μεταβολισμό του οργανισμού και γίνεται ταχύτερη καύση του λίπους.

Το καλό με το περπάτημα είναι πως μπορείς να το κάνεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και μέσω εργασιών που έχεις αναλάβει εκτός γραφείου ή σπιτιού, αρκεί να μπορείς να το απολαύσεις. Όχι βιασύνη που προκαλεί άγχος -σε αυτές τις περιπτώσεις η ταχύτητα δεν ευνοεί και δεν προάγει την υγεία- αλλά γρήγορα βήματα στο ίδιο τέμπο και χωρίς χρονόμετρο.     

holisticftness_gperpatima
Το καθημερινό βάδισμα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ομαλοποιεί τον καρδιακό παλμό, αυξάνει την καλή χοληστερόλη στο αίμα

Εντάσσοντας το περπάτημα στην καθημερινή μας ζωή, προφυλάσσουμε την υγεία μας από καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο, στυτικές δυσλειτουργίες και διαβήτη. Σύμφωνα με μελέτες, το καθημερινό βάδισμα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ομαλοποιεί τον καρδιακό παλμό, ενώ έχει επίσης και την ιδιότητα να αυξάνει την καλή χοληστερόλη στο αίμα.

Με αλλά λόγια το περπάτημα είναι σύμμαχος της καρδιάς.

Σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Σαν Φρανσίσκο οι άνθρωποι οι οποίοι συνηθίζουν να περπατούν συχνά, έχουν ενισχυμένη λειτουργία της μνήμης και χαμηλές πιθανότητες να παρουσιάσουν εκφυλισμό των κυττάρων του εγκεφάλου τους.

Αλλά ας μην πηγαίνουμε μακριά. Το δεκάλεπτο περπάτημα, σύμφωνα με άλλη έρευνα -αυτή τη φορά του Πανεπιστημίου Exeter-, μειώνει αισθητά την επιθυμία για τσιγάρο στους καπνιστές.

Αυτή η τόσο απλή, εύκολη και ανέξοδη συνήθεια, οφείλει λοιπόν να μπει δυναμικά στη ζωή μας.

DA578AF9139A72CB25871B9A96E8EDE9
Να βάλουμε όλοι άνετα ρούχα, να δέσουμε τα κορδόνια μας και να γεμίσουμε τα πεζοδρόμια και τις πλατείες, απολαμβάνοντας την υγεία, την ευεξία και τη χαλάρωση που προσφέρει μια τόσο ευεργετική συνήθεια

Και ο τρόπος είναι επίσης εύκολος και λογικός. Ως πρώτο βήμα ας αρνηθούμε το αυτοκίνητό μας, όταν πρόκειται να πάμε για ψώνια κι ας καλύψουμε την απόσταση με τα πόδια.