Βικτωριανή δίαιτα: Όπως τότε και τώρα

Το τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο ακούγεται πως έχει επανέλθει στον κόσμο της δίαιτας μια παλιά μόδα. Πρόκειται για τη Βικτωριανή δίαιτα που την εφάρμοζαν κυρίως τον 19ο αιώνα, στη διάρκεια δηλαδή της Βικτωριανής εποχής, όπως μαρτυράει και το όνομά της.

Μια περίοδος, που σύμφωνα με πολλούς διατροφολόγους, έχει ονομαστεί ως η «χρυσή εποχή της διατροφής».

Το Holistic Fitness έψαξε και βρήκε αρκετές πληροφορίες σχετικά με τη Βικτωριανή δίαιτα…

Εκείνη την εποχή οι άνθρωποι είχαν μέσο όρος ζωής περίπου τα 75 χρόνια, όπως πάνω κάτω και στις μέρες μας, με τη διαφορά όμως πως ήταν ικανοί για δουλειά και πιο υγιείς σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Είχαν επίσης εξαιρετικά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και ξέρετε γιατί; Επειδή είχαν επιλέξει μια συγκεκριμένη διατροφή.

Η διατροφή της Βικτωριανής δίαιτας περιείχε κυρίως τροφές όπως παντζάρια, κρεμμύδια, άφθονα φρούτα και λαχανικά, ψωμί ολικής άλεσης, γεύματα με πατάτες, μικρά λιπαρά ψάρια και ξύδι, και μάλιστα σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

before and after
Στη Βικτωριανή εποχή το να ήταν κάποιος εξαιρετικά παχουλός ήταν κάτι πολύ σπάνιο

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Plymouth από τη Δρ. Judith Rowbotham, οι άνδρες της εποχής εκείνης αν και κατανάλωναν πάνω από 4.500 θερμίδες ημερησίως και περίπου 3.500 οι γυναίκες, ήταν πολύ πιο υγιείς απ’ ότι εμείς σήμερα που καταναλώνουμε 2.200 θερμίδες κατά μέσο όρο.

Η παχυσαρκία είναι φαινόμενο της εποχής μας εξηγούν και σύμφωνα με όσα ανέφεραν, τη Βικτωριανή εποχή το να ήταν κάποιος εξαιρετικά παχουλός ήταν κάτι πολύ σπάνιο.

Όπως λένε, η ιστορία επαναλαμβάνετε σε πολλά πράγματα και η σωστή διατροφή είναι ένα από αυτά.

HOLISTIC FITNESS TEAM