Γίνε fit με τεχνικές αυτοάμυνας

Το active tae bo, που έγινε γνωστό από την πρωταθλήτρια Ελλάδος Σοφία Αμούντζια, αποτελεί μια νέα τάση γυμναστικής που αποτυπώνει την επιρροή των ανατολικών πολεμικών τεχνών όχι μόνο στην εκγύμναση του σώματος αλλά γενικότερα στη στάση ζωής (φυσική αγωγή, γυμναστική, κίνηση, χορό, διατροφή, ψυχική ισορροπία).

Οι πολεμικές τέχνες, που έχουν τόσο επηρεάσει τη Δύση και την αντίληψή της για την εκγύμναση του σώματος και του νου, μαζί με τις μαχητικές εντάσσονται στην αυτοάμυνα.

Η αυτοάμυνα (είναι θέμα επιβίωσης…) δεν έχει κανόνες και οι επιθέσεις απέναντι στις οποίες καλείσαι να ανταποκριθείς, αφορούν σε έναν ή πολλούς αντιπάλους…

Μαχητικές τέχνες είναι το Kick Boxing και το Krav maga MMA. Η προπόνηση, επιθετική πολλές φορές, εστιάζει στην αντοχή και τη δύναμη. Μαθαίνεις να αντέχεις στον πόνο και να γίνεσαι σκληρός σαν πέτρα!

Πολεμικές τέχνες είναι το Aikido, το Karate, το Tae kwon do, το κουν φου, το τάι τσι κ.ά. Πίσω τους κρύβουν μια ολόκληρη φιλοσοφία και έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, στον οποίο έχουν ενσωματωθεί στοιχεία της χώρας στην οποία έχει αναπτυχθεί.

Με τις πολεμικές τέχνες ασκείται το σώμα και το πνεύμα και βελτιώνεται εξαιρετικά η φυσική κατάσταση του αθλητή, ο οποίος μυείται στην ευγενική αντιμετώπιση  συνανθρώπων και συναθλητών.

activetaebo1
Το active tae bo, που έγινε γνωστό από την πρωταθλήτρια Ελλάδος Σοφία Αμούντζια

Πρόκειται για ευγενικές τέχνες με ιστορία και πειθαρχία, γι’ αυτό και προτείνονται ως μέσον για την εξοικείωση των παιδιών ηλικίας 8 με 10 ετών με τη σωστή πειθαρχία.

Κάποιες από τις τέχνες (μαχητικές ή πολεμικές) εξελίχθηκαν σε ολυμπιακά αθλήματα, όπως είναι το tae kwon do.

Η αυτοάμυνα βελτιώνει και τους πέντε παράγοντες που αφορούν στη φυσική κατάσταση και η συγκέντρωση, ο οραματισμός, η πειθαρχία, η αυτοπεποίθηση και το καθαρό μυαλό αποτελούν συνοπτικά όλα όσα προσφέρει, προάγοντας παράλληλα την αυτογνωσία.

Τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε σε αερόβια άσκηση που βελτιώνει το καρδιοαναπνευστικό και προσφέρει άμεσα αποτελέσματα στη μείωση του βάρους.

Το active tae bo έγινε γνωστό από την πρωταθλήτρια Ελλάδος και ειδικό Holistic Fitness Σοφία Αμούντζια, που κατέχει μαύρη ζώνη 6 dan.

Η Σοφία Αμούντζια παραδίδει μαθήματα σε ολιγομελή γκρουπ και personal training στο Ψυχικό.