Αποκτήστε λαμπερή επιδερμίδα με φυσικούς τρόπους

Ένα λαμπερό δέρμα είναι ικανό να μας χαρίσει αυτοπεποίθηση, να μας ανεβάσει την ψυχολογία αλλά και να τραβήξει τα γύρω βλέμματα πάνω μας! Η φύση έχει προβλέψει για την καλή υγεία αλλά και για την εμφάνιση του δέρματός μας, ωστόσο έχει επικρατήσει η λάθος άποψη πως η χρήση χημικών καλλυντικών έχει πιο άμεσα και καλύτερα αποτελέσματα. Το holistic fitness έκανε τη δική του μικρή έρευνα και σας προτείνει μερικά απλά και φυσικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να κάνουν το δέρμα Μας να λάμπει αληθινά.

Αλόη

Ο χυμός της αλόης έχει τεράστιες θεραπευτικές  ιδιότητες για το δέρμα μας. Το ασβέστιο, το αργίλιο ή αλουμίνιο, το κάλιο, το νάτριο αλλά και τα αμινοξέα που περιέχει, την κατατάσσουν στα πιο ενυδατικά προϊόντα της φύσης.

Ζάχαρη

Όσο περίεργο κι αν ακούγετε, η σύσταση της ζάχαρης περιέχει πολλά στοιχεία παρόμοια με αυτά του δέρματος. Έτσι, μπορεί να δεσμεύει τα μόρια του νερού και να τα διατηρεί στο δέρμα ακόμα και αν οι ενυδατικοί παράγοντες αδυνατούν να το κάνουν.

oil-for-girl-face-540x359
Το ελαιόλαδο βοηθάει το δέρμα να διατηρείται νεανικό και ελαστικό

Μέλι

Το μέλι είναι ικανό να εγκλωβίσει την υγρασία στο δέρμα κι έτσι να φαίνεται πιο λαμπερό και απαλό. Είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ παράλληλα τα ένζυμα και τα προβιοτικά που περιέχει είναι ευεργετικά για το δέρμα.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο μπορεί να καταπραΰνει και να ενυδατώσει το δέρμα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, το βοηθάει να διατηρείται νεανικό και ελαστικό.

Νερό

Η έλλειψη νερού από τον οργανισμό είναι ο χειρότερος εχθρός για το δέρμα μας: καταστρέφονται τα κύτταρα, χάνεται η σφριγηλότητα και η ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ρυτίδες. Περίπου 9 – 10 ποτήρια νερό την ημέρα θα ενυδατώσουν το δέρμα μας και θα γλιτώσουμε τα χειρότερα.

HOLISTIC FITNESS ΤΕΑΜ