Απελευθερωθείτε από την κατάθλιψη

Η κατάθλιψη στηρίζεται σε καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματαπου έχουν βάση τον φόβο και έχουν δημιουργηθεί από την εμβρυακή, τη νηπιακή, την παιδική μας ηλικία και εν γένει από το παρελθόν. Τα καταπιεσμένα αρνητικά αυτά συναισθήματα κρατούν μπλοκαρισμένη μέσα τεράστια ποσότητα ενέργειας. Είναι καταπιεσμένα, διότι το συνειδητό μας δεν είχε τη δύναμη να τα ξεπεράσει την εποχή που συνέβησαν και τα απώθησε στο υποσυνείδητο. Όταν επαναληφθεί το ερέθισμα, τότε τα αρνητικά συναισθήματα έρχονται ξανά στην επιφάνεια.

Όπως προανέφερα, η αιτία που δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την κατάθλιψη είναι οι λανθασμένες αρνητικές πεποιθήσεις, δηλαδή τα βαθύτερα πιστεύω που έχουμε, ότι δεν είμαστε ικανοί, δεν είμαστε αρκετοί για να ζήσουμε ευτυχισμένοι ή, ακόμη χειρότερα, ότι είμαστε ένοχοι, ότι δεν μας αξίζει η χαρά και ότι πρέπει να τιμωρηθούμε. Η μόνη αλήθεια είναι ότι είμαστε ψυχές, πνεύματα γεμάτα φως που μπορούν να πετύχουν τα πάντα (κινούμενοι από αγάπη, ταπεινοφροσύνη, γενναιοδωρία, όλες δηλαδή τις αρετές που έχει η Πηγή μας), όλες οι άλλες πεποιθήσεις είναι λανθασμένες.

Θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα με τη θεραπεία της κατάθλιψης, διότι από κατάθλιψη πάσχει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας (40 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική). Η κατάθλιψη είναι η ιδιαιτέρως ύπουλη και επικίνδυνη ασθένεια, διότι μπορεί να προκαλέσει όλες τις ανίατες ασθένειες (καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ά.), από τις οποίες πάσχει σήμερα ο άνθρωπος, αλλά και άλλες σοβαρές ασθένειες, όπως πολιομυελίτιδα, μόνιμες αϋπνίες, οι οποίες οδηγούν σε κατάρρευση του οργανισμού. Το χειρότερο στην κατάθλιψη είναι ότι το άτομο σκέπτεται συνεχώς τον θάνατο.

Με την κατάθλιψη ο άνθρωπος παθαίνει ό,τι χειρότερο μπορεί να πάθει, αισθάνεται εντελώς ξεκομμένος από την Πηγή του, αισθάνεται φόβο, κυριολεκτικά πανικό, κατηγορεί τον εαυτό του για τα πάντα, απορρίπτει εντελώς τον εαυτό του και κάνει συνεχώς αρνητικές σκέψεις, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν αρνητικές πεποιθήσεις για όλα στη ζωή του. Ο άνθρωπος αν αισθάνεται ξεκομμένος, τότε παθαίνει όλες τις αρρώστιες που υπάρχουν, διότι το ανοσοποιητικό του σύστημα μπλοκάρεται ή διαταράσσεται, όπως έγινε μ’ εμένα και έπαθα σκλήρυνση κατά πλάκας.

Επίσης, όπως είδαμε στην κβαντική φυσική, τα πάντα δημιουργούνται από τη συνείδησή μας, δηλαδή από τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις μας. Αν επικεντρώνουμε την προσοχή μας, τη συνείδησή μας σε αρνητικές σκέψεις, τότε τα πάντα στη ζωή μας θα είναι αρνητικά και θα οδηγηθούμε στην καταστροφή του οργανισμού μας και των ανθρώπων που είναι δίπλα μας.

O ψυχίατρος Dr Hank Krol συνδύασε τις τεχνικές του EFT με την κλασική θεραπεία για την κατάθλιψη την CBT (Cognitive Behavior Therapy – γνωστική θεραπεία συμπεριφοράς).

Η γνωστική θεραπεία συμπεριφοράς διδάσκει τους πάσχοντες από κατάθλιψη να σταματήσουν τον αρνητικό τρόπο σκέψης -ότι όλα πηγαίνουν στραβά-, βλέποντας το ποτήρι πάντα μισοάδειο και κατηγορώντας συνεχώς τους εαυτούς τους για τα πράγματα που δεν ελέγχουν.

Εδώ η ενεργητική ψυχολογία (το EFT και άλλοι μέθοδοι, οι οποίες συνδυάζουν τον θετικό προγραμματισμό με την ενεργειακή αποφόρτιση), προσθέτει ένα πρόσθετο μέσο, για να στείλει ηλεκτρομαγνητικά σήματα, τα οποία κατευθείαν απελευθερώνουν τις νευρολογικές επιπτώσεις, οι οποίες απορρέουν από τις αρνητικές σκέψεις και συνήθειες. Οι τεχνικές EFT απενεργοποιούν με άμεσο και ακριβή τρόπο όλες τις συνέπειες που έχει η «απροσάρμοστη», αρνητική συμπεριφορά και ο τρόπος σκέψης του ασθενούς, που πάσχει από κατάθλιψη, και τον κάνουν να βλέπει τα πράγματα θετικότερα. Βέβαια η κατάθλιψη ξεπερνιέται εφαρμόζοντας εκτός από το EFT όλες τις παραπάνω μέθοδος (The healing code, acupressure, κινησιολογία, εναρμόνιση των ενεργειακών μεσημβρινών, τεχνική του Hearth Math για την εναρμόνιση των παλμών της καρδιάς μας και ακούγοντας κάθε βράδυ όταν κοιμηθούμε το cd του βιβλίου δημιουργούμε νέα νευρωνικά δίκτυα).

Επίσης, η κατάθλιψη βελτιώνεται πάρα πολύ με τον διαλογισμό και την πίστη του ασθενούς.

Η δύναμη της σκέψης και της πίστης παίζει κυρίαρχο ρόλο στη φυσική παραγωγή της σεροτονίνης, του κύριου νευροδιαβιβαστή, η έλλειψη του οποίου οδηγεί στην κατάθλιψη.

Πρόσφατες έρευνες στον εγκέφαλο απέδειξαν ότι τα πιστεύω μας ωθούν τον εγκέφαλό μας να προχωρήσει στην έκκριση μιας ευρείας ζώνης βιοχημικών ουσιών. Οι ουσίες αυτές είναι ενδορφίνες, φυσικές ναρκωτικές ουσίες οι οποίες μας κάνουν να αισθανόμαστε ωραία. Όταν έκαναν MRI στον εγκέφαλο ασθενών που πήραν placebo διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλός τους είχε παράγει σημαντικές ποσότητες ενδορφινών.

Τα placebo που συντελούν στη θεραπεία του ασθενούς βασίζονται στην πίστη του ασθενούς.

Πηγή: http://www.taxydromos.gr

Leave a Reply