Ανεβάστε τη διάθεση σας με απλούς τρόπους

Η διάθεσή μας πάει με τον καιρό: έχει μεταπτώσεις. Η καθημερινή πίεση, το άγχος αλλά και το γεγονός πως είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις συνήθειές μας και τον τρόπο ζωής μας της “επιτρέπει” να μας παίζει άγρια παιχνίδια.

Κάποιες βαθιές, εσφαλμένες πεποιθήσεις μας, κάποιες κακές συνήθειες που έχουμε υιοθετήσει, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συναισθηματική μας κατάσταση και επηρεάζουν άμεσα τη διάθεσή μας, χωρίς να το συνειδητοποιούμε πάντα. Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να βρούμε τρόπους, μια πρακτική μεθοδολογία ώστε να νιώσουμε καλύτερα;

Ε ναι, αρκεί να το θελήσουμε. Όλα είναι θέμα δικής μας απόφασης.

Μερικά tips:

Διατροφή

Η διατροφή παίζει ουσιαστικό ρόλο στη διάθεση. Σύμφωνα με σωρεία ερευνών τα trans λιπαρά, οι τοξίνες, τα συντηρητικά κ.λπ., επηρεάζουν αρνητικά τη συναισθηματική μας κατάσταση όσο και την υγεία μας. Αντίθετα, τροφές πλούσιες σε Ω3, υδατάνθρακες, σελήνιο, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία μπορούν να μας «ανεβάσουν».

Αλκοόλ

Η καθημερινή υπερκατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγεί σε περιστασιακή καλή διάθεση, ωστόσο την επόμενη μέρα η αίσθηση της κακής διάθεσης επανέρχεται, άσχετα με την ποιότητα του ποτού που καταναλώνουμε. Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό και αυτό το συνειδητοποιούμε, δυστυχώς, την επόμενη μέρα που είναι πια αργά.

insomnia
Ο κακός ύπνος είναι ένας από τους βασικότερους υπαίτιους της κακής μας διάθεσης

Γέλιο

Το γέλιο είναι μεταδοτικό λένε. Έχει αποδειχθεί πως το γέλιο μπορεί να μειώσει  τις ορμόνες του στρες στο αίμα. Κατά συνέπεια μπορεί να μας χαλαρώσει, να μας δημιουργήσει θετική ενέργεια και να μας φτιάξει τη διάθεση.

Αϋπνία

Ο κακός ύπνος κάνει ζημιά στη διάθεσή μας. Μας γεμίζει άγχος, στρες, μας φέρνει πνευματική, σωματική κούραση και νεύρα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε σωστά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της ζωής μας. Αντίθετα, με έναν χορταστικό ύπνο μπορούμε να ξυπνήσουμε ανανεωμένοι, φρέσκοι, με όρεξη για ζωή και με χαμόγελο.

Απραξία

Δυστυχώς, σήμερα οι περισσότερες δραστηριότητες πραγματοποιούνται πίσω από μια οθόνη ή ένα γραφείο. Έτσι, η διάθεσή μας, λόγω πνευματικής κούρασης, παίρνει την κάτω βόλτα. Πρόκειται για πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε εύκολα, ωστόσο μπορούμε να τη βελτιώσουμε. Μια ωραία βόλτα στον ελεύθερο χρόνο μας, η ενασχόληση με κάποιο άθλημα που μας αρέσει, οι εξορμήσεις στη φύση τα Σαββατοκύριακα, μπορούν να μας ανεβάσουν κάθετα τη διάθεση και να μας χαρίσουν ξανά το χαμόγελο.

HOLISTIC FITNESS TEAM