Αμύγδαλα: Το πιο υγιεινό σνακ

Ένα σνακ στη διάρκεια της ημέρας ανάμεσα στα κανονικά γεύματα μπορεί να μας δώσει ενέργεια και να μας κρατήσει χορτασμένους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αντικαθιστώντας τα σνακ που είναι επιβαρυμένα με πολλές θερμίδες και λιπαρά, με τα αμύγδαλα, έναν από τους πιο γευστικούς και θρεπτικούς ξηρούς καρπούς, βοηθάμε τον οργανισμό μας να εφοδιαστεί με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνη E, μαγνήσιο, ασβέστιο και φώσφορο, πρωτεΐνη, σίδηρο και πολυακόρεστα λιπαρά.

Η κατανάλωση 20 αμυγδάλων χωρίς αλάτι οφείλουν να έχουν μια εξέχουσα θέση στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα, καθώς περιέχουν μόλις 130 θερμίδες και συμβάλλουν σημαντικά στην καλή μας υγεία.

Ο Αμερικανικός Σύλλογος Διαιτολόγων προτείνει την κατανάλωση μιας χούφτας αμυγδάλων την ημέρα, έτσι ώστε να αυξάνεται η κατανάλωση από τον οργανισμό φυτικών ινών και πρωτεϊνών.

am77
Οι φυτικές ίνες δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού, η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην αντιγήρανση των κυττάρων και η πρωτεΐνη ενισχύει τη σύσταση τρίχας, νυχιών και μυών

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα αμύγδαλα δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού για περισσότερο χρονικό διάστημα, η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην αντιγήρανση των κυττάρων και η πρωτεΐνη ενισχύει τη σύσταση τις τρίχας, των νυχιών και των μυών.

Επιπρόσθετα, τα αμύγδαλα, αυτός ο μικρός θησαυρός της φύσης, λειτουργούν ευεργετικά για την καρδιά μας, καθώς έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη χοληστερίνη και να συρρικνώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών δυσλειτουργιών.

Αμερικανοί ερευνητές απέδειξαν με μια πρόσφατη έρευνα, ότι τα σνακ αμυγδάλων συμβάλλουν στη μείωση του κοιλιακού λίπους και βοηθούν στη ρύθμιση του σωματικού μας βάρους.

Τα αμύγδαλα σκέτα, με γιαούρτι ή θρυμματισμένα σε μια σαλάτα, μπορούν να καταναλώνονται ως ενδιάμεσο σνακ στο γραφείο, μετά το κυρίως γεύμα, έπειτα από έντονη σωματική άσκηση, και πάντα στο πλαίσιο μια ισορροπημένης διατροφής.

Αυτός ο μικρός πολύτιμος καρπός έχει αναγνωριστεί ήδη από την αρχαία Αίγυπτο για τη διατροφική του αξία και τις ευεργετικές ιδιότητές του στην υγεία, το δέρμα και την πνευματική μας διαύγεια.

Αξίζει λοιπόν να τον δοκιμάσουμε!

Holistic Fitness Team