Τρόποι να ανεβάσετε τη διάθεσή σας

Έχουν περάσει πέντε περίπου χρόνια από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Μέσα σε αυτά τα χρόνια άλλαξαν πολλά, πάρα πολλά, κυρίως όμως η ψυχολογία μας.

Το «φάντασμα» της οικονομικής κρίσης είναι ακόμα εδώ, “τρομοκρατώντας” τη διάθεσή μας. Περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις, ανεργία, ανέχεια, ο φόβος για το αύριο έχουν αλλάξει για τα καλά τον τρόπο ζωής που είχαμε συνηθήσει, με αποτέλεσμα η απόγνωση να δώσει βήμα σε ψυχολογικές διαταραχές, νεύρα, κατάθλιψη, ακόμα και αυτοκτονίες…

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας είχε προειδοποιήσει άλλωστε το 2008: «Η οικονομική κρίση  πλήττει σοβαρά την ψυχική υγεία!», κάτι που λίγοι τότε το είχαν ερμηνεύσει σωστά.

Το Holistic Fitness προσπάθησε να βρει διάφορους τρόπους για να «ανεβάσει» το ηθικό σας, ώστε να δείτε τη ζωή μας από μια πιο όμορφη σκοπιά.

Επαναπροσδιορίστε τις προτεραιότητες σας

Το ότι ο τρόπος ζωής μας άλλαξε για τα καλά είναι γεγονός. Αλλάξτε προτεραιότητες λοιπόν. Δώστε βάση στα πιο σημαντικά και βρείτε ενναλακτικούς τρόπους στις βασικές σας ανάγκες και στη διασκέδαση.

Μην κλείνεστε στον εαυτό σας

Αυτή η κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες. Μην νομίζετε ότι είστε οι μόνοι. Μιλήστε με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Βγάλτε από  μέσα σας ό,τι σας «τρώει». Ίσως, τελικά, αυτή η κρίση να είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία συσπείρωσης, συλογικότητας και αλληλεγγύης…

Εστιάστε στο αληθινό νόημα

Αναρωτηθείτε πια πραγματικά πράγματα αξίζουν σε αυτή τη ζωή. Οι δικοί μας άνθρωποι, η υγεία,  η αγάπη, ο έρωτας, ακόμα και ένα απλό χαμόγελο αξίζουν πολύ περισσότερο από τα υλικά αγαθά που μας στέρησε η οικονομική κρίση.

helpinghand
Ίσως, τελικά, αυτή η κρίση να είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία συσπείρωσης, συλογικότητας και αλληλεγγύης

Ο Φόβος

Στα τηλεοπτικά μέσα, τα σενάρια φόβου, καταστροφής και απαισιοδοξίας ρίχνουν κι άλλο την ψυχολογία μας. Ο φόβος και ο πανικός μεγεθύνονται. Κλείστε λοιπόν την τηλεόραση, διαβάστε ένα καλό βιβλίο, βρείτε ένα χόμπι που σας ταιριάζει ή κάντε μια ευχάριστη βόλτα.

Αλληλεγγύη

Πάντα κάποιος κάπου έχει πολύ περισσότερα προβλήματα από εσάς. Σε περίπτωση που έχετε έστω και την παραμικρή δυνατότητα να βοηθήσετε κάποιον από τους γύρω σας κάντε το. Εκτός του ότι θα νιώσετε πολύ καλύτερα, θα διαπιστώσετε πως η αλληλεγγύη τις δύσκολες μέρες που ζούμε αποτελεί μια καλή ένεση ψυχλογίας.

HOLISTIC FITNESS TEAM