Δώστε ώθηση στο μεταβολισμό σας

Είναι αλήθεια: κάποιες τροφές έχουν πολύ υψηλά θερμιδογόνα αποτελέσματα οπότε κυριολεκτικά καίτε θερμίδες καθώς μασάτε. Άλλες τροφές περιέχουν θρεπτικά συστατικά και ενώσεις που τροφοδοτούν την μεταβολική σας ικανότητα. Τροφοδοτήστε τον μεταβολισμό σας με αυτές τις τροφές.

Δημητριακά Ολικής Άλεσης

Ο οργανισμός καίει τις διπλάσιες θερμίδες διασπώντας μη επεξεργασμένες παρά επεξεργασμένες τροφές ειδικά όταν αυτές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως η βρώμη και το καστανό ρύζι.

Άπαχο Κρέας

Η πρωτεΐνη έχει υψηλά θερμογόνα αποτελέσματα καίτε περίπου 30% των θερμίδων που περιέχονται στην τροφή κατά τη διάρκεια της πέψης π.χ. ένας στήθος κοτόπουλου 300 θερμίδων καίει 90 θερμίδες για να διασπαστεί.

Γαλακτοκομικά Προϊόντα Χαμηλών Λιπαρών

Πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D βοηθούν να διατηρηθεί και να χτιστεί η μυική μάζα η οποία είναι απαραίτητη για υπάρχει ένας δυνατός μεταβολισμός.

Πράσινο Τσάι

Το επιστημονικό περιοδικό της Αμερικής Εταιρείας Κλινικής Διαιτολογίας αναφέρει ότι πίνοντας 4 κούπες πράσινο τσάι τη μέρα προάγεται η απώλεια περισσότερων από τρία κιλά σε περίπου 8 εβδομάδες. Κάποια συστατικά του ενεργοποιούν προσωρινά το μεταβολισμό αμέσως μετά την κατανάλωση του. Για να αυξήσετε την πρόσληψη του, μπορείτε να έχετε μια κανάτα παγωμένο πράσινο τσάι μονίμως στο ψυγείο.

Φακές

Μια μόνο κούπα φακές καλύπτει το 35% των ημερησίων αναγκών σε σίδηρο. Περίπου το 20% του πληθυσμού πάσχει από σιδηροπενία. Όταν υπάρχει έλλειψη ενός θρεπτικού συστατικού ο μεταβολισμός δρα πολύ αργά γιατί ο οργανισμός δεν προσλαμβάνει τα απαραίτητα για να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Καυτερές Πιπεριές

Η καψαϊκίνη συστατικό που δίνει την καυτερή γεύση θερμαίνει τον οργανισμό και τον οδηγεί στην καύση επιπλέον θερμίδων. Λαμβάνετε τρώγοντας ωμές, ψημένες, αποξηραμένες ή σε μορφή σκόνης πιπεριές. Προσθέστε όσο περισσότερο πιπέρι Cayene ή σάλτσα καυτερής πιπεριάς μπορείτε σε σούπες αυγά και κρέατα.

Πηγή: http://www.health.com/health/gallery/0,,20553780,00.html

, , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Design by Holistic Fitness