Τα οφέλη της Yoga στην υγεία

Yoga για ευεξία

Η βασικές ασκήσεις της Yoga σκοπό έχουν τη διάταση των μυών. Η Yoga μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να κινούμαστε καλύτερα και να αισθανόμαστε λιγότερο δύσκαμπτοι και κουρασμένοι.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο που βρίσκεστε, θα αντιληφθείτε σύντομα τα οφέλη της Yoga. Μελέτες έδειξαν πως η Yoga βοήθησε στη βελτίωση της ελαστικότητας του σώματος έως και 35% μετά τις πρώτες 8 εβδομάδες άσκησης.

Yoga για μυική ενδυνάμωση

Ορισμένες μορφές της γιόγκα, όπως η Ashtanga yoga και η Power Yoga είναι πολύ φυσικές. Κάνοντας ένα από αυτά τα στυλ θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τον μυϊκό σας τόνο.

Αλλά ακόμη λιγότερο έντονες μορφές Yoga, όπως η Iyengar και η Hatha, μπορούν να βελτιώσουν τη δύναμη σας και την αντοχή σας.

Πολλές από τις στάσεις της Yoga, στάση σκύλος με το κεφάλι κάτω, η στάση σανίδα κ.α. βοηθούν στη βελτίωση της μυικής δύναμης στο πάνω μέρος του σώματος. Οι όρθιες στάσεις ειδικά αν τις κρατήσουμε για αρκετές μεγάλες αναπνοές βοηθούν στην ενδυνάμωση των τετρακέφαλων και των κοιλιακών. Ενώ στάσεις όπως η καρέκλα κ.α. ενισχύουν το κάτω μέρος της πλάτης.

Όταν εκτελέσετε σωστά τις στάσεις της Yoga, θα αποκτήσετε δυνατούς κοιλιακούς μιας και όλες οι ασκήσεις της Yoga τους εξασκούν.

Yoga για βελτίωση της στάσης του σώματος

Με πιο δυνατούς μύες και μεγαλύτερη ευελιξία βελτιώνετε τη στάση του σώματος σας.

Οι περισσότεροι στέκεστε και κάθεστε σε στάσεις οι οποίες για να διατηρηθούν γίνεται χρήση των μυών του κορμού.

Η Yoga βοηθά επίσης στη βελτίωση της επίγνωσης του σώματος σας. Αυτό θα σας βοηθά να παρατηρήσετε πιο γρήγορα αν καμπουριάζετε ή αν ο κορμός σας έχει λάθος στάση, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τη στάση σας.

Yoga για καλύτερη αναπνοή

Η αναπνοή παίζει μεγάλο ρόλο στις ασκήσεις της Yoga. Πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην αναπνοή σας. Εξασκώντας τον τρόπο που αναπνέετε και ακολουθώντας συγκεκριμένες τεχνικές αναπνοής κατά την άσκηση σας, θα αποκτήσετε και ένα πολύτιμο εργαλείο χαλάρωσης.

Η Yoga συνήθως δεν είναι αερόβια, όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο, εκτός αν πρόκειται για έντονο είδος ή το κάνετε σε ένα θερμαινόμενο δωμάτιο.

Yoga για λιγότερο άγχος περισσότερη ηρεμία

Μπορεί να αισθάνεστε λιγότερο άγχος και να είστε πιο χαλαροί μετά από ασκήσεις Yoga.

Ορισμένες μορφές γιόγκα χρησιμοποιούν τεχνικές διαλογισμού που βοηθούν στην ηρεμία του νου. Εστιάζοντας στην αναπνοή σας κατά τη διάρκεια της γιόγκα μπορείτε να το κάνετε και αυτό.

Yoga για την καρδιά σας

Είναι εδώ και καιρό γνωστό πως η Yoga βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό. Χαμηλότερος ρυθμός της καρδιάς μπορεί να ωφελήσει άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιοπάθεια, και τα άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η γιόγκα έχει επίσης συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, καθώς και καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πηγή: http://www.webmd.com/balance/guide/thehealthbenefitsofyoga

 

Leave a Reply