Παρακολουθήστε τον Στόχο της Άσκησης σας με ένα Βηματόμετρο

Ένα βηματόμετρο θα σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε το στόχο της άσκησης σας πετυχαίνοντας έτσι αποτελεσματικότερα και πιο σύντομα καλύτερη φυσική σας κατάσταση. Σήμερα οι ειδικές συσκευές βηματομέτρησης (pedometers) δεν αποτελούν τη μόνη λύση, έτσι δεν είναι ανάγκη να καταφύγετε στην αγορά μιας ειδικής συσκευής βηματομέτρησης. Ένα smartphone μέσης κατηγορίας μπορεί να γίνει το προσωπικό σας βηματόμετρο σας εφόσον πρώτα εγκαταστήσετε την ανάλογη εφαρμογή.

Σύμφωνα με αποτελέσματα μελετών το να κάνετε 10.000 βήματα την ημέρα, είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, αποφεύγοντας αυξομειώσεις της γλυκόζης και σειρά σοβαρών προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν λιγότερα από 5.000 βήματα την ημέρα.

Η σύσταση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας για 10.000 βήματα την ημέρα είναι αποθαρρυντική για ανθρώπους που κάνουν καθιστική ζωή και εργασία. 10000 βήματα σημαίνει πως πρέπει να βρουν χρόνο ώστε να περπατήσουν περίπου έξι χιλιόμετρα την ημέρα.  Ένα βηματόμετρο μπορεί να αποτελέσει μέσο κινητοποίησης και να κάνει ευκολότερη την επίτευξη του στόχου των 10000 βημάτων τη μέρα.

Θα βρείτε αρκετές εφαρμογές για το τεχνολογίας Android ή iOS έξυπνο κινητό σας τηλέφωνο. Ανάμεσα τους οι εφαρμογές iTreadmilliSteps και iWalkRunkeeperRuntasticPedometer Free και άλλες.

Όταν ενεργοποιείτε την εφαρμογή θα πρέπει να έχετε πάντα κατά νου πως θα αυξήσουν την κατανάλωση ενέργειας του έξυπνου κινητού σας τηλεφώνου σας.

Πηγή: http://readwrite.com/2012/08/17/readwriteweb-recommends-smartphone-pedometers

Leave a Reply