Μαθήματα ιππασίας…

Η ιππασία θεωρείται το πιο ευγενές και αριστοκρατικό άθλημα κι ίσως γι’ αυτό να μην είναι τυχαίο που όλο και περισσότεροι νέοι μαγεύονται από αυτήν και επιχειρούν να μάθουν τα μυστικά αυτού του αθλήματος, που μας έρχεται από μια άλλη ομορφότερη εποχή.

H ιππασία υπολογίζεται πως εντάχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας το 680 π.Χ., ενώ στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες εντάχθηκε επίσημα το 1912, στη Στοκχόλμη.

Παρ’ όλο που στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια το άθλημα της ιππασίας δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές, σήμερα, στην Ελλάδα, υπάρχουν ήδη 60 Ιππικοί Όμιλοι, στους οποίους οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι ιππείς μαθαίνουν τα μυστικά της ιππασίας, εκπαιδεύονται και εφαρμόζουν προγράμματα ιππασίας με τη βοήθεια εκπαιδευτών.

Το πρώτο βήμα για έναν υποψήφιο ιππέα, είναι φυσικά η επιλογή του κατάλληλου αλόγου σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή. Για τους μικρούς μας φίλους η καλύτερη επιλογή θεωρούνται τα πόνυ.

Τον εξοπλισμό του ένας ιππέας τον προμηθεύεται από τον Ιππικό Όμιλο, μέχρι να αποκτήσει τον δικό του προσωπικό εξοπλισμό.

Αυτός αποτελείται, κυρίως, από το απαραίτητο προστατευτικό καπέλο, ένα σακάκι, ένα ειδικό παντελόνι, δερμάτινα γάντια και φυσικά μπότες.

Στην ιππασία βρίσκουμε διάφορα αγωνίσματα, με τα πρώτα τρία να συμπεριλαμβάνονται στους αγώνες της Ολυμπιάδας:

  • Την Υπερπήδηση Εμποδίων
  • Την Ιππική Δεξιοτεχνία
  • Το Ιππικό Τρίαθλο
  • Το Reining
  • Τη Γυμνιππευτική
  • Την Αμαξοδήγηση
  • Τον Μαραθώνιο
IMG_9765

Στην ιππασία δεν είναι μόνο η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον αναβάτη και τον εκπαιδευτή του αλλά και η «συντροφικότητα» με το άλογό του

Η «συντροφικότητα» που αποκτά ένας αναβάτης με το άλογό του, η άμεση επαφή του με τη φύση, η αλλαγή παραστάσεων, η απόλυτη αίσθηση ανεξαρτησίας, δύναμης και χαράς που αποκτά κάνοντας ιππασία, τον χαλαρώνουν από το άγχος και το στρες, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε να αλλάξει τον τρόπο της ζωής του και να δει τον κόσμο με περισσότερη αισιόδοξα.

Για τους πιο φιλόδοξους, σε περίπτωση που κάποιος είναι εξαιρετικό ταλέντο και αποδείξει τις ικανότητές του, υπάρχον διάφορα τουρνουά, επιδείξεις αλλά και επίσημες διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει.

HOLISTIC FITNESS TEAM

Comments are closed.

Design by Holistic Fitness